OD IGNORISANJA DO PONIŽAVANJA: Kako se svete znaci Zodijaka?

Saznajte koji znakovi Zodijaka spremaju najjaču osvetu. Čik probajte da im stanete na žulj.

Ovan odmah "napada"

Kada je Ovan ranjiv, on može biti najopasnija osoba s kojom ćete se suočiti. Ovnom vlada Mars, pa ovaj znak zodijaka neće čekati, već će odmah odgovoriti na uvredu, a toliko "ubija" rečima da će vas na kraju potpuno izludeti.

Osobe rođene u znaku Ovna brzo prelaze sa reči na dela – uništavaju okolinu u nedogled. Ipak, Nikada ne prave plan osvete, već reaguju impulsivno, ali se isto tako brzo i smire.

Bik nikad ništa ne zaboravlja

Bikovi “gore” u sebi ali se trude da sakriju od drugih da su izgubili kontrolu. Oni vrebaju i čekaju priliku da protivnik dođe u ranjivu poziciju. Osoba kojoj su se svetili nikada više neće zadobiti njihovo poverenje i zauvek će ostati na "crnoj listi" Bika.

Blizanci su nepredvidivi

Toliko su nepredvidivi da znaju da iznenade čak i sami sebe. Ako ste njih povredili ili njima blisku osobu, budite sigurni da će pažljivo isplanirati najsuroviju osvetu na svetu, koja će podsećati na film o psihopatama.

Ali, kada dođe trenutak osvete, oni najčešće menjaju mišljenje. Nastaviće dalje sa životom, odljutiće se ili će vas jednostavno izbrisati iz svog života. Sa druge strane, u stanju su da vode brutalan rat sa komšijom za najbanalniju stvar.

Rak ume da bude nemilosrdan

Oni konstantno planiraju neku osvetu ili makar razmišljaju o njoj. Okidač može biti bilo šta, jer u glavi stalno formiraju slike kako su navodno bili uvređeni od drugih ljudi. U tim momentima Rakovi jedva uspevaju da sačuvaju zdrav razum. Iako važe za ljude sa velikim srcem, njihova osveta ume da bude prilično opasna.

Lav je poput cunamija

Predstavnici ovog znaku su pre svega plemenite i izuzetno ponosne osobe, a baš zbog ovih osobina vrlo lako se razočaraju u ljude. I najmanja uvreda pogodiće njihovo srce. Zbog njih "protivnik" noćima neće spavati i neće uspeti da se "izvuče" sa običnim izvinjenjem. Svetiće se na sve moguće načine – rečima, delima, prljavim igrama, bilo kako, samo da izbace bes iz sebe. Oni koji su ih duboko povredili mogu slobodno da zaborave Lav postoji.

Device ponižavaju

One se neće svetiti poput drugih znakova. Kada osećaju bol, igraju na kartu emocija. Njihov glavni cilj jeste da se onaj koji ih je povredio plače i da oseća sramotu. Osveta Device je tiha i neprimetna drugima, ali oni kojima se sveti i te kako je osećaju.

Vaga kažnjava tišinom

Vage stalno traže pravdu. Sa druge strane, obožavaju dramu i preuveličavaju svaku sitnicu dok ne povedu pravi rat. Omiljena taktika im je totalno, hladno ignorisanje i takvo ponašanje može da traje godinama. Sa druge strane, u stanju su da na lice navuku potpuno nevin izraz i da kažu kako ne znaju o čemu se radi ako ih pitate zašto se tako ponašaju. Ipak, ako njihov "prestupnik" pokaže dovoljno upornosti i laskanja, Vaga će pružiti priliku da ispravi krivicu, ali istovremeno žudi za istinskim pokajanjem.

Bežite što dalje od osvete Škorpije

Ako ste povredili Škorpiju, bolje za vas je da promenite posao i preselite se u drugi grad ili još bolje državu. Osobe rođene u ovom znaku su šampioni osvete, ne umeju da praštaju, a njihova osveta je surova i dobro isplanirana. Najgore od svega je to što nema kraj – svetiće se kad god sretnu osobi koja ih je povredila.

Strelac se kaje i sažaljeva

Predstavnicima ovog znaka je lakše da žive bez osvete ne osvrtajući se unazad. Strelac ne mrzi, radije sažaljeva. Ipak, njihov neprijatelj moraće mnogo da se potrudi da ponovo pridobije njihovo poverenje. Ako ipak nastavi sa starim ponašanjem, probudiće osvetničku prirodu Strelca koji tada udara brzo i veoma bolno.

Jarac servira hladnu osvetu

Ako se odluče na osvetu, sprovešće je prema svim pravilima, polako i uz minimum emocija. Kako se vreme delovanja približava, osećaj mržnje polako opada, a njima ostaje gorčina i otuđenost. Tada se pretvaraju u prave neprijatelje, potpuno sigurne u ono što rade. Osvetu sprovode smireno, graciozno i izdižu se iznad situacije. Teško opraštaju.

Vodolija se retko zamara osvetom

Umesto da se sveti, Vodolija se emocionalno udaljava od konflikta i problema kako ne bi to uticalo na ostale segmente njenog života. I to rade odlično. Retko se odlučuju na osvetu, a ako to učine, ponašaju se kao deca.

Ribe se pretvaraju u pirane

Iako je to teško zamislivo, nežne Ribe mogu lako da se pretvore u pirane ako su previše povređene. Njihovo razočaranje može biti toliko jako da u glavi počinju da smišljaju potpuno sulude scenarije, zamišljajući potpuno uništenje neprijatelja, čak i njegovu smrt. Vode se taktikom omalovažavanja i ismevanja onih koji su ih povredili. Njihova osveta nije logična, ali u osnovi je emocionalna.

Izvor: Prva.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još