JJ: Mogla sam da pobedim!

"Dobila sam mnogo samopouzdanja jer sam na ovom turniru pobedila mnogo dobrih igračica koje su u formi. Mogla sam i ja danas da slavim. Presudilo je nekoliko poena tu i tamo. To mi je samo dokazalo da sam zaslužila da dođem do finala", rekla je Jankovićeva.

Šarapova je pobedila 4:6, 7:6, 6:3. Jankovićeva je osvojila prvi set iako je gubila 4:1 u njemu. Ovo joj je bilo tek drugo finale ove godine, posle Montereja.

"Takmičila sam se, igrala sam, stvarno sam vredno radila. Znate, ne mogu da tražim više od ovoga, ali stvari, nažalost, nisu otišle na moju stranu. Marija je, na kraju, bila bolja i čestitam joj", dodala je srpska reprezentativka.

Šarapova se ovom pobedom popela do četvrtog mesta WTA liste, koja treba da izađe danas. Ona je takođe ocenila da je bilo ko mogao da pobedi i rekla je da je imala sreće što je zabeležila trijumf.

"Kad se sve sabere, mogla je bilo koja da pobedi. Stalno smo imale brejkove u početku. Izgledalo je kao da je jedna od nas odigrala nekoliko dobrih poena, a onda i druga i to se stalno menjalo, tokom celog meča. Dakle, da, imala sam sreće što sam ja na kraju pobedila", rekla je Šarapova.

Ruskinja sada ima šest pobeda u sedam duela sa Jankovićevom, a ovo je bio prvi susret ovih rivala iz detinjstva još od Tokija 2009. godine.

Beta

Pogledajte još