BILO ME JE SRAMOTA DA PRIČAM O POBAČAJIMA, PLAKALA SAM U ČETIRI ZIDA: Marija Mikić iskreno o zdravstvenim problemima sa kojima se suočila i drugoj trudnoći

Samo četrdeset dana od kada je donela na svet prvu ćerku, za koju se godinama borila, pevačica Marija Mikić saznala je da je ponovo u drugom stanju.

Imajući u vidu zdravstveni problem zbog koga se suočila sa čak tri spontana pobačaja Marija je vest o novoj trudnoći prihvatila kao blagoslov.

Pre prve trudnoće Marija je imala čak tri pobačaja, a da razlog za to nije znala.

- U jednom trenutku drugarica me uhvatila za ruku i rekla: "Zašto ne uradiš test na trombofiliju?" Ja sam rekla da meni niko nikad nije rekao za to - priseća se Marija i dodaje:

- Kada sam saznala, to je bio ključ problema. Onda smo krenuli sa terapijom i odmah smo uspeli da održimo trudnoću - objašnjava pevačica i dodaje da je pre prve trudnoće imala tri spontana pobačaja koja je izazvao poremećaj zgrušavanja krvi, trombofilija.

Pevačica je priznala da joj je bilo teško da javno priča o tome.

- Bilo me je sramota. Dok ne sedneš sa nekom ženom i kažeš tako nešto, ona ti neće reći sama, nego će tek tada reći: "I meni isto." Samo kada se ljudi poistovete sa nekim otvoriće se o nekom svom problemu - kaže Marija Mikić, kojoj je u početku bilo teško da priča o tome kako je plakala u svoja četiri zida javno, jer bi, kako kaže, na taj način skenula pažnju sa svog rada i muzike.

Poznata pevačica ističe da nije očekivala da ostane ponovo u drugom stanju. Na nagovor supruga uradila je test samo četrdesetak dana nakon porođaja i nastavila sa svojim obavezama oko bebe, a tada je od njega čula lepu vest: "Čestitam! Bićete mama ponovo", rekao je suprug.

Marija kaže da je srećna i zahvalna zbog druge trudnoće. Tokom prve trudnoće potajno je brinula da li će, ako požele da imaju još dece, uspeti da ostane u drugom stanju ponovo.

U drugoj trudnoći vadi krv na svake dve nedelje i redovno proverava D-dimer, a svim ženama savetuje da se za svaki problem obrate svom lekaru.

- Ne bi mi u životu palo na pamet da kažem nekom šta sam ja pila i da neko koristi moju terapiju. Postoje parametri, postoje rezultati, postoje patološki nalazi, svačiji organizam je drugačiji. Milion puta sam naglasila da nisam doktor i da samo mogu da posavetujem da uradite taj nalaz - iskrena je Marija.

Mala Đurđa imaće samo 10 meseci kada na svet bude došla druga beba, a kako je pevačica otkrila, to nije ništa čudno i takve bebe nazivaju se "irski blizanci".

Kada je saznala da je ponovo u drugom stanju, Marija se suočila sa osudom društva, pa je, pored zdravstvenih problema sa kojima muči muku morala da se suoči i sa negativnim komentarima na društvenim mrežama.

- Koliko moraš biti nesrećan da ženi tako nešto napišeš, pogotovo ženi koja je u drugom stanju. Da li oni znaju kroz šta sam prošla? Da li oni znaju koliko sam plakala? Da li oni znaju koliko sam puta molila Boga da sve bude kako treba - istakla je Marija u emisiji "RTS Ordinacija".

Marija je u istoj emisiji priznala da je čak bila i u maloj depresiji, jer nije mogla da uspostavi laktaciju, ali je nakon razgovora sa lekarom shvatila da je samo "srećna mama, dobra mama" i da njenoj bebi neće ništa nedostajati uprkos svemu.

- Jako sam se borila da uspostavim laktaciju, čak sam bila i u maloj depresiji oko toga. Dotuklo me je što svom detetu ne mogu da dam nešto što je najzdravije. Uradila sam sve što sam mogla, nije uspelo. Doktorka mi je rekla jednu bitnu stvar: "Stopiraj sve, plakanje, depresiju, tvoje dete će da ima sve. Samo srećna mama je dobra mama" - priseća se Marija Mikić saveta koji je dobila od lekara.

- U tom trenutku rekla sam idemo dalje, ja to ne mogu, tako je kako je. Odjednom mi se sve promenilo, bilo mi je sve lepše. Đurđa je bila srećnija, nije više bila gladna, počela je da napreduje. Naučila sam da je samo srećna mama i dobra mama i vodim se time - rekla je pevačica.

Izvor: RTS
Foto: wwwmarijamikiccom/Instagram

Pogledajte još