Raspoloženi Bajern gostuje Cirihu

Na programu su sutra još četiri meča baraža.

Bajern je prošle subote "isprašio" Hamburg sa 5:0, što će mu sigurno dati elana u revanšu, iako je tim ostao bez povređenog napadača Ivice Olića.

Bajern je učesnik grupne faze Lige šampiona 13 sezona za redom, dok je Cirih prošle sezone debitovao u takmičenju.

Jedan od najboljih igrača Bajerna Frank Riberi je bio zadovoljan pobedom na Alijanc areni, ali je istakao da njegov tim mora da ostane koncentrisan kako bi se kvalifikovao.

"Ništa još nije gotovo, tu je revanš meč, ali smo u dobroj poziciji da se kvalifikujemo za Ligu šampiona", kazao je Riberi.

U ostalim utakmicama se sastaju Viljareal - Odenze, Malme Dinamo Zagreb, Genk - Makabi Haifa i APOEL - Visla Krakov.

Danski Odenze je pobedio španski Viljareal u prvoj utakmici golom Hansa Henrika Andreansena, a Španci u revanšu nade polažu u jak napad i glasnu publiku.

U Odenzeu se nadaju povratku najboljeg strelca ekipe, Nigerijca Pitera Utake. On se povredio 13. avgusta na meču protiv Alborga u Prvoj ligi Danske.

Hrvatski predstavnik Dinamo iz Zagreba na revanš utakmicu u Švedsku protiv Malmea putuje sa prednošću od 4:1.

Trener hrvatske ekipe Krunoslav Jurčić je oprezan i pored velike prednosti.

"U revanšu moramo biti maksimalno koncentrisani. Malme je dobar tim, ali pokazali smo u prvoj utakmici da smo bolji i idemo po Ligu šampiona", rekao je trener Dinama.

Belgijski Genk je u trećem kolu kvalifikacija izbacio Partizan, a u prvoj utakmici baraža je poražen u gostima od Makabija iz Haife sa 2:1. Tim je juče ostao bez trenera Frankija Verkuterana, koji je potpisao za Al Džaziru iz Abu Dabija.

Poljska Visla iz Krakova brani prednost od 1:0 protiv APOEL-a na Kipru.

Trener kiparske ekipe je Srbin Ivan Jovanović, bivši fudbaler Rada I Iraklisa. APEOL je bio koban za srpske timove dva puta, 2007. U kvalifikacijama za Ligu šampiona izbacili su Partizan, a godinu dana ranije u Kupu UEFA Crvenu zvezdu.

Svi mečevi baraža za Ligu šampiona se igraju od 20.45 časova.

Beta

Pogledajte još