Pet "najstidljivijih" muzičkih zvezda

Kako piše sajt MTV Hive, legendarni Sly Stone je dobar primer "samoizolovane" muzičke zvezde - iako obećava povratak na scenu još od ranih 70-tih godina prošlog veka, od tada je zebeleženo svega 3 ili 4 pokušaja da nešto objavi ili nastupa uživo, a poslenji je prošlonedeljno objavljivanje uglavnom novih verzija starih pesama na izdanju "I'm Back! Family & Friends" na etiketi Cleopatra Records.

To je bio povod da MTV Hive sastavi spisak od pet "najstidljivijih" muzičkih zvezda, koje i pored uspešnih izdanja nisu nastupale uživo, davale intervjue ili na druge načine pokušale da komuniciraju sa fanovima.

1. Kate Bush

Ako želite da vidite Kate Bush uživo, verovatno je jedini način za to taj da pronađete vremeplov i da se vratite u period od pet nedelja u proleće 1979. godine, kada je legendarna autorka i pevačica prvi i poslednji put bila na turneji.

2. Jeff Magnum

Još 1998. Jeff Magnum je sa bendom Neutral Milk Hotel objavio album "The Aeroplane Over The Sea", a onda je "skoro savršeni" album ispratio - potpunom tišinom. Nikada nije svirao uživo ili objavljivao nove materijala, sve do prethodne zime, kada je, 12 godina kasnije, krenuo na turneju na kojoj izvodi Neutral Milk Hotel pesme...

3. Jandek

Jandek je "kralj povučenih muzičara", i o njemu ne znamo praktično ništa. Ne samo da je uspeo da četvrt veka snima muziku ali i da potpuno ostane nepoznat javnosti, već niko nije znao ni kako on tačno izgleda sve do koncerta iz 2004, kada je po prvi put nastupio uživo, 26 godina od izdavanja prvog albuma. I dalje nije poznato njegovo pravo ime.

4. Leonard Cohen

Prilično je izvesno da legendarni kantautor Leonard Cohen radije nikada ne bi nastupao uživo, i da bi bio potpuno zadovoljan prepuštanju zen meditaciji na vrhovima planina (kao što je radio od 1994. do 1999, kada niko nije znao gde se nalazi), i objavljivao izuzetne albume svakih desetak godina. Ali, pošto su ga menadžeri 2005. godine opljačkali i "zaplenili" 5 miliona dolara, Cohen se sada ipak, mada očigledno bez previše entuzijazma, pojavljuje ponekad i na nastupima.

5. D'Angelo

Svake godine, njegovi menadžeri obećavaju da D'Angelo snima nastavak svog hit albuma iz 2000. pod nazivom "Voodoo", kao i da će novi materijali biti nešto najbolje što je ikada napravio. Svake godine on odbija da daje intervjue, nastupa uživo ili objavi nove materijale. Naravno, menadžeri su i ove godine najavili kako je "2011. definitivno njegova godina"...

Izvor: MTVHive.com

Pogledajte još