Becks’perience

Među tri vrlo aktuelna i kvalitetna izvođača – Alter Egom, Efdeminom i Džeromom Sajdenhajmom - skoro svako u publici mogao je da pronađe svojih sat vremena na Beck’sperience žurci.

Iako se od Alter Ega najviše očekivalo, s obzirom da su njihovi hitovi "Rocker" iz 2005, "Beat The Bush" iz 2006. ili prošlogodišnji "Why Not?" postali neizostavni deo skoro svakog di-džej seta, pravo umeće pokazali su Efdemin i Džerom Sajdenhajm. 

Naravno da ta tri hita nisu sve iz njihove 15-godišnje karijere. Alter Ego su sarađivali sa mnogim važnim imenima nemačke i svetske scene, kao što su Sven Fet, Black Dog, Luke Slater, Ricardo Villalobos itd. Producirali su Fetove albume “Contact” i “Fire”, a poseban uspeh postigli su sa albumom “Transphormer” (s koga i potiče hit “Rocker”). 

Pomalo blede i jednolične melodije bile su proizvod jednočasovnog nastupa Alter Ega uživo. Ipak se od nemačkog dvojca s ovakvom reputacijom očekivalo više.

Džerom Sajdenhajm bio je prava poslastica za sve ljubitelje pravog nemačkog minimal zvuka, iako se njegov di-džej stil opisuje kao sposobnost i talenat da virtuozno i neprimetno, lagano hipnotišući densflor, premosti žanrove, u rasponu od dip hausea do najboljeg klupskog tehna.

Muzika koju je Efdemin puštao bila je mnogo "plesnija" i melodičnija, mada se njegovi setovi opisuju kao eklektični. Efdemin ukršta starije stvari i savremene uticaje, oslanjajući se žanrovski na dip haus, ali i detroit tehno.

Žurke koje nose pečat "Beck’sperience" polako, ali sigurno zauzimaju centralno mesto u klabing prostoru. S obzirom da su dosadašnje zvezde koje su nastupale na Beck's žurkama bile ekskluzivnije, ova je malo drugačija – predstavila je tri odlične, ali publici ne toliko poznate zvezde. Popularnost Alter Ega, Efdemina i Džeroma ne mogu da se porede s popularnošću i iščekivanjem Svena Feta. Ali, kad Beck’sperience stekne poverenje publike, od tog trenutka mnogo je bitniji provod na njihovim zabavama nego sami izvođači. 

Posle svega, ne zaboravlja se tako lako kome je pošlo za rukom da dovede "Chemical Brothers" i Svena Feta u Beograd ("Cocoon" žurka proglašena je najboljom u 2007. godini). 

Fotografije možete pogledati ovde.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još