NEKOLIKO KORISNIH SAVETA: Kako da osvežite seks rutinu tokom hladnih dana?

Možda zvuči čudno, ali zima i vreme koje dolazi s njom mogu ozbiljno da utiču na vašu seksualnu želju. Manje vitamina D zimi znači lošije raspoloženje koje često ide ruku pod ruku s nižim seksualnim nagonom, ali postoje i pozitivne strane.

Muškarci imaju više testosterona, a žene su plodnije. Gigi Engle, sertifikovani seksualni predavač, kaže da svi imamo "kočnice" i "ubrzivače" kada je seks u pitanju - stvari koje nas odbijaju i stvari koje nas uzbuđuju.

- Svaki seks i doza interesovanja su normalni. Nizak seksualni nagon nije problem osim ako vama lično nije problem. Značenje koje seks ima za ljude i važnost koju ima u njihovom životu razlikuje se od osobe do osobe - objasnila je ona.

Ako želite da povećate svoj seksualni nagon, možete. U nastavku teksta saznajte kako da ponovo oživite svoje seksualne živote, ako to želite.

Prepoznajte svoje kočnice i pokretače

S obzirom da nas zima priprema za manje seksa, važno je da rešite sve druge faktore koji bi mogli da pridonesu niskom seksualnom nagonu. Gigi objašnjava da postoji mnoštvo stvari koje bi mogle da smanje seksualni nagon para, od stresa na poslu do poteškoća s erekcijom i drugih problema sa seksualnom funkcijom.

- Tu je i neizbežan problem različitih polnih nagona - dodaje ona.

- Kada jedan partner želi seks, drugi ne želi, to može izazvati veliku napetost. Postoji milion stvari koje bi mogle da utiču na vaš libido, pa je stvarno korisno da imate otvorenu i iskrenu komunikaciju o seksu. Ako vam je to teško, možete da potražite profesionalni savet da razgovarate o tome šta vas u seksu sprečava u tome - preporučuje Gigi.

Izbacite seksualnu hijerarhiju

Gigi kaže da je jako važno da se razume da seks ne mora biti penetracija.

- Imamo hijerarhiju seksa koja penetraciju stavlja na sam vrh, a sve ostalo smatra predigrom - kaže Gigi i dodaje:

- Ali svaki seks je jednak. I mislim da ako možemo da izjednačimo te uslove i da shvatimo da je svaki seks vredan, ova ideja hijerarhije se stvarno može promeniti.

Objašnjava da će parovi često verovati da imaju nizak seksualni nagon jer, kada razmišljaju o tome koliko su puta u poslednje vreme imali seks, misle samo na penetrativni seks.

Promenite svoju naviku

Isprobavanje nečeg novog u spavaćoj sobi takođe može izazvati ponovo sevanje varnica. Gigi objašnjava da kada tek počnemo da izlazimo sa nekim, često želimo seks više nego išta. To obično gubimo kako veza napreduje, a naši se seksualni nagoni vraćaju u svoje uobičajeno stanje, ali osećaj novosti može se ponoviti.

- Promena navike, isprobavanje novih stvari, eksperimentisanje i otvorenost u seksu može napraviti veliku razliku jer sebi dajete onaj podsticaj koji ste imali kad ste tek počeli da spavate zajedno - otkrila je ona.

Pokušajte sa svojim partnerom da razgovarate o novoj seksualnoj aktivnosti i vidite oko čega ste oboje uzbuđeni. To bi mogao biti novi položaj, nova igračka za seks ili čak nešto tako jednostavno poput seksa u drugo doba dana ili na novom mestu. Čak i male promene čine razliku.

Prihvatite ono što zima nudi

Nakon što se pozabavite svim glavnim faktorima koji mogu da smanje libido, još uvek imamo neugodno zimsko vreme koje radi protiv nas. Ipak, moglo bi da pruži neke seksi prilike. Prema mišljenju stručnjaka, zima je savršeno vreme za beg i ponovo "paljenje" iskre, a takođe preporučuje osvetljavanje tamnijih, hladnijih noći korištenjem sveća.

Izvor: Prva.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još