PLJUŠTE REZERVACIJE: Hamburgeri od insekata na jelovniku milanskih restorana

Ispisuje se novi jelovnik u italijanskim restoranima, hamburger od insekata već je na njemu u lancu restorana u Lombardiji, a nije izostao entuzijazam onih koji su želeli da ga probaju. Jelovnik se prvo pojavio u jednom milanskom restoranu i sva su mesta već popunjena - pljušte rezervacije.

Samo što je EU u zvaničnom glasniku objavilau autorizaciju novih Pravila ishrane i stavljanja na trpezu brašna zrikavaca (Acheta domestikus), uprkos apelu ministra za poljoprivredu Frančeska Lolobriđide, počelo je masovno interesovanje za ovu hranu.

Najveća italijanska agro-prehrambena industrijska i tehnološka industrija "Fijera Italija" objavila je analizu da mnogi insekti sadrže manje nutritivnih elemenata i da onemogućavaju nutricionističku efikasnost, ali sve je to bilo uzalud.

Vlasnik lanca od sedam restorana prvi je stavio instekte na meni kako bi bio avangarda nečega za šta se još ne zna kakve su posledice. Celom ovom "ludilu" doprinela je i reklama u kojoj poznata glumica Nikol Kidman drži tanjir pun instekata.

Za sada u sedam restorana, jedan u Milanu i ostali u okolini, počeli su da stavljaju na jelovnik hamburgere od brašna zrikavaca, a sva mesta su već rezervisana.

Šta sadrži takav hamburger? Zemičku u zelenoj boji, jer je umešena sa algom "spirulina" koja oboji testo, garniran otopljenim sirom (skamorca), ljubičasti kupus, američki hrskavi krompir i specijalni sos napravljen u kuhinji, a glavni protagonista uz brašno zrikavaca od 1.6 procenata ima sastojke od belog pasulja, krompira na pari, prezli, vode, suncokrtetovog ulja, kvasaca, soli, ekstrakta slada od ječma.

Izvor: Novosti Online
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još