Rakočević: Vratiću se u Zvezdu!

Jedna varnica rasplamsala je priču o povratku Igora Rakočevića u Crvenu zvezdu. Za čoveka odraslog na Malom Kalemegdanu, više od toga nije ni potrebno da raspali njegovu strast prema voljenom klubu.

Srpski as evropskog formata kaže, da se sigurno vraća kući ove ili sledeće godine.

- Dobio sam poziv od gospodina Petra Škundrića da dođem na fudbalsku utakmicu Zvezda - Ren. Tada sam prvi put upoznat sa idejom da se u bližoj perspektivi vratim u Crvenu zvezdu, možda i ove godine.

.Kako ste reagovali?

Čović i Pešić - Pun pogodak

Kako gledate na dešavanja u Crvenoj zvezdi i dolazak Svetislava Pešića na mesto trenera?- Ulazak Nebojše Čovića u klub je pun pogodak. To je čovek koji je dokazao da zna šta radi, pogledajte samo koliko je igrača iznedrio FMP. Mnoge danas gledamo u reprezentaciji Srbije. Na Pešića ne treba trošiti previše reči, zna se šta je sve osvojio u karijeri. Veoma kvalitetan trener, ujedno i kvalitetan čovek, što je retkost na tom trenerskom nivou.

- Bio sam malo zatečen, jer je prelazni rok u kasnoj fazi. Već sam u odmaklim pregovorima sa dva evroligaška kluba iz užeg kruga onih koji žele da napadnu trofej. Ta titula je moj san, neostvarena želja. Želim još jednom da pokušam da osvojim jedino što mi nedostaje u karijeri.

Kako doživljavate Zvezdin poziv?

- Kao izuzetno veliku čast. Bilo bi istinsko zadovoljstvo da pomognem Zvezdi da vrati reputaciju koju zaslužuje. Ne znam da li će se to desiti ove ili sledeće godine, realnije je da se naredne sezone vratim u Zvezdu.

S obzirom na to da imate 33 godine, može li telo da isprati vašu želju?

- Fizički se osećam odlično, mogu da igram još pet-šest godina, a dve ili tri na trenutnom nivou. Kada se vratim, a ako mene pitate, to će se sigurno desiti, želim da Zvezda konačno osvoji titulu. Prvu od 1998, u čemu sam i ja učestvovao. Bilo bi to ostvarenje još jednog sna.

Kada će se znati epilog?

- Moj menadžer se u sredu vraća iz Amerike, tako da ćemo narednih dana razgovarati sa ljudima iz Zvezde. Videćemo šta će biti...

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.