Stranci neće moći da igraju za Srbiju

BEOGRAD, 23. avgusta 2011. (Beta) - Fudbalski savez Srbije (FSS) objavio je u utorak da igrači koji su nedavno dobili državljanstvo neće moći da igraju za reprezentaciju dok ne provedu u kontinuitetu pet godina u zemlji, što je u skladu sa pravilima FIFA.

FSS je saopštio je da je "zbog niza spekulacija u domaćim medijima" oko mogućnosti nastupa za reprezentaciju zatražio od FIFA tumačenje "nejasnih odredbi članova 16 i 17" pravilnika o sticanju prava nastupa za reprezentaciju.

"Njihov decidan odgovor se svodi na sledeće - kada igrač dobije državljanstvo i pasoš Republike Srbije, a ne ispunjava uslov baziran (na rodjenju)...onda je neophodno da provede na teritoriji Srbije u kontinuitetu minimum pet godina, kako bi stekao pravo da zaigra i za reprezentaciju Srbije", naveo je FSS.

Domaći mediji i fudbalska javnost nagadjali su poslednjih nedelja da bi za reprezentaciju mogao da zaigra Brazilac Kleo zbog toga što "orlovi" imaju problema sa napadačima. To je, medjutim, sada otpisano, pošto bivši igrač Partizana nije proveo pet godina u Srbiji.

Pogledajte još