Stefan Klement, ambasador Evropske unije, posetio Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije ugostio je Njegovu ekselenciju Stefana Klementa, ambasadora Evropske unije pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju zajedno sa predstavnicima Delegacije evropske unije u Beogradu prilikom njihove posete našoj zemlji.

Direktor Slađan Velinov sa svojim saradnicima, upoznao je ambasadora Klementa sa radom i postignutim rezultatima Direktorata. Ambasador je posebno interesovanje iskazao za projekte koje je finansijski podržala Evropska komisija, poput aktivnosti koje su vezane za unapređenje sistema rane najave nuklearnog vanrednog događaja i uspostavljanje softverskog paketa JRODOS. On je posebno pohvalio napore Direktorata na unapređenju stanja u oblasti radijacione i nuklearne sigurnosti i bezbednosti, ističući da je to način na koji se podiže nivo radijacione i nuklearne sigurnosti i bezbednosti u čitavoj Evropi.

Nakon sastanka u Direktoratu predstavnici delegacije posetili su Muzej Nikole Tesle kao jedinstvenu instituciju nauke i kulture u Srbiji.

Tokom svoje posete Srbiji njegova ekselencija Stefan Klement boravio je i na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i održao predavanje za studente i profesore na temu nuklearne diplomatije.

Foto: Srbatom

Pogledajte još