ZAVARAVANJE NEĆE DONETI NIŠTA DOBRO: Četiri laži o vezama koje morate prestati da govorite sami sebi

Veze mogu biti sjajne, ali, nažalost, postoje i one koje nisu takve. Ipak, želja da budemo s nekim pa i strah od samoće neretko dovedu do toga da u vezi, kako bi ona potrajala, sami sebi počnemo da govorimo neke laži.

Mnogi među nama su se u nekom trenutku u životu zavaravali o kvalitetima našeg partnera. Često bismo to radili sve do momenta u kom bismo se opametili i prekinuli vezu.

Zavaravanje je posebno često na početku veze, kada silno želimo da ona uspe. Međutim, zavaravanje neće doneti ništa dobro. Zato je bitno da prestanete da si govoriti određene laži o vezama, posebno na njihovom početku, i na vreme krenete dalje.

Četiri laži koje morate da prestanete da govorite sami sebi u vezama izdvojio je terapeut Džef Ginter iz Portlanda.

1. Naše velike razlike će se izbalansirati

Iako su razlike ponekad super i treba da postoje, ako su one prevelike i stavljaju vas na suprotne strane kada su u pitanju važna životna pitanja s vremenom će sigurno uzrokavati tenzije koje će se pretvoriti u veće probleme i vrlo moguće dovesti do raskida.

2. Mogu ga promeniti čak i ako on to ne želi

Nemojte se zavaravati. Ne možete da menjate nekoga ko ne želi da se promeni. Čak i ako se dogodi neka promena druga strana, koja tu promenu nije htela, će vam s vremenom početi zamerati.

3. Stvari će s vremenom postati bolje

Optimizam je super, ali ako već na samom početku veze morate da se zavaravate jer situacija nije baš sjajna, morate da budete svesni činjenice da se situacija vrlo verovatno neće promeniti na bolje. Štaviše, postaće gora.

4. Neću nikad pronaći nekoga kao što je on

Ovo nije istina. Osim toga, opasno je nekoga toliko uzdizati, posebno ako ste suočeni s problemima. Verovatno ste zaljubljeni u neku ideju koja nije stvarna i mogli bi da se razočarate.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još