Bele skulpture

Prostorni objekti sastavljeni od belih geometrijskih oblika, s asocijacijama na osnovne elemente života, stilizovane i sažete do simbola, znaka, sugerišu nam, kako autorka kaže, "iskonsku čistotu same forme prirodnih oblika".

Iz lepog mediteranskog Kotora dolazi nam lepa Danijela Mršulja, mlada umetnica koja se izložbom skulptura u galeriji "Zvono" prvi put samostalno predstavlja u Beogradu. Pa, neka joj je sa srećom, onoliko i više koliko je i nama predstavljalo zadovoljstvo biti deo prijatne atmosfere lepe aprilske večeri, provedene u finom društvu još lepšim povodom.

Velika gužva i u galeriji i ispred nje, većina mlađe publike, pretpostavljam i prepoznajem neke od njenih kolega s fakulteta, ali vidim i dosta gostiju koji su poreklom ili žive na Mediteranu, Danijela Mršulja je dobitnica ovogodišnje nagrade Hercegnovskog zimskog salona. 

Došli su oni tako da vide Danijelu, da malo ćakulaju, popiju po koju bevandu, ili jednostavnu uživaju u bijelini Danijeline umetnosti u lijepom društvu umetnice.

Galerija "Zvono" se opet, i po ko zna koji put, potvrdila kao institucija koja ima dobar osećaj i istančan ukus da prepozna i najbolju ideju kada prezentuje mlade umetnike. Sama izložba, Danijeline bele geometrizovane forme, složene u prostorne kompozicije, savršeno usklađene s prostorom galerije (kao da su napravljene baš za njega), događaj je na likovnoj sceni koji nam jasno i nedvosmisleno ukazuje da ime ove mlade umetnice treba zapamtiti i da ćemo se s njenim delom još sretati.

Izložba je otvorena u ponedeljak, 7. aprila i moći ćete da je vidite do 20. aprila.

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Marko Risović

 

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.