BORBA MOŽE DA POČNE: Predstavljamo vam deset učesnika plavog tima u "Survivoru" (FOTO)

Ljubitelji adrenalina, napetosti, zabave i takmičenja prepunog sportskih elemenata ovog proleća će na televiziji Nova uživaće u novoj sezoni "Survivora" koja garantuje veliko uzbuđenje.

Kao i u prethodnoj sezoni, i u ovoj će se boriti dva tima - crveni i plavi.

Danas vam predstavljamo deset takmičara plavog tima.

Foto: Survivor/Promo

Anđela Ćaćić

Anđela je vesela, pričljiva i energična 21-godišnjakinja koja dolazi iz Like, a trenutno je zaposlena kao konobarica u Rijeci. Avanturistički je tip osobe i svaku priliku koristi za šetnju u prirodi ili boravak u šumi. Ima psa koji će joj, otkriva, najviše nedostajati za vreme trajanja "Survivora", a prijavila se jer želi da bude deo uzbudljive avanture koju donosi ovaj program.

U prošlosti je pratila šou koji joj je, kaže, bio fascinantan, a sada i sama želi da testira granice svoje izdržljivosti. Vrlo je spontana i društvena, pa joj nije strano ni da sama sedne na autobus i otputuje u susednu zemlju kako bi stekla nova poznanstva i iskustva.

Anđela za sebe kaže da je komunikativna, spretna i snalažljiva, a smatra da će joj u "Survivoru" od velike koristi biti njene kulinarske sposobnosti i dobro snalaženje u šumi. Ono što misli da bi moglo da joj predstavlja najveći problem je brzina zbog povrede koju je imala na kolenu, ali veruje da svojom snalažljivošću sve može nadoknaditi. U slučaju pobede, novac od nagrade potrošila bi na otvaranje ličke kuhinje koja bi svim generacijama nudila ukusna i zdrava jela.

- Najviše se radujem novom iskustvu, novim ljudima koji će mi možda postati prijatelji, boravku u prirodi i testiranju svojih granica izdržljivosti. Nadam se da ćemo biti odličan tim i kad bude najgore da jedni drugima pomognemo, bez tenzija i klanova. A možda nakon "Survivora" dobijem neke nove životne prilike - poručuje Anđela.

Foto: Survivor/Promo

Enea Tonsa

Enea je rođen u Rijeci, a poslednjih 12 godina ima zagrebačku adresu. Nakon što je završio pomorsku srednju školu, postao je trener fitnesa. Već 18 godina radio kao trener, zanimaju ga razni sportovi kao što je fudbal, a uz to voli i da pleše. Preko 20 godina takmiči se u bodibildingu prema kojem oseća jednaku ljubav kao i na početku. Najviše se raduje društvu, kupanju i uživanju u jedinstvenoj prilici koju mu šou pruža, a priznaje da se malo boji zmija i većih buba. Enea sebe opisuje kao vedru osobu koja ne odustaje od zadatog cilja, a ostali kandidati u njemu mogu pronaći dobrog prijatelja koji je uvek spreman da pomogne. Kao mali, hteo je da bude astronaut, advokat ili čak profesionalni plesač, a danas uz posao fitnes trenera uživa u hobijima poput crtanja, plesa, sviranja gitare i neizostavnom druženju s prijateljima.

- Za ceo šou jako je bitna fizička spremnost i jaka glava i smatram da sam baš u tome jako dobar. Mislim da je format vrlo blizu mom načinu življenja jer volim da se takmičim i dajem sve od sebe. Najveća prednost nad drugim kandidatima je moja fizička sprema, treniram bez prestanka skoro 30 godina na visokom nivou, borben sam i volim da se dokazujem. Druga prednost je u godinama, pošto sam najstariji takmičar, a imam i najviše životnog iskustva, pa verujem da ću stresne situacije lakše savladati - ističe Enea.

Foto: Survivor/Promo

Nora Dominko

Nora je pozitivna i vedra 23-godišnjakinja koja je po zanimanju hotelijersko-turistički tehničar. Motivacija za prijavu na "Survivor" bila joj je prošlogodišnja sezona koju je verno pratila s dečkom. Uverena je da može biti uspešna u takmičenju, a njen je dečko u potpunosti podržava. Uprkos teškoj životnoj priči, Nora je vrlo smirena, pozitivna i ima snažnu osobnost, a za sebe kaže da je sarkastična, komunikativna i tvrdoglava. Za "Survivor" se prijavila kako bi testirala svoje psihičke i fizičke granice, upoznala nove i zanimljive ljude i stekla korisno životno iskustvo. Smatra da će joj jedan od najvećih aduta u "Survivoru" biti timski duh jer je odmalena živela u velikoj zajednici, a kao dodatne prednosti ističe svoju spretnost i izdržljivost. Najveći izazov mogli bi joj predstavljati zadaci preciznosti u kojima, smatra, nije najbolja, ali veruje da bi uz dovoljno vežbe mogla znatno da napreduje na tom polju. Nora veruje da joj ograničene količine hrane na ostrvu neće predstavljati problem, a svoju izdržljivost ne dovodi u pitanje jer se u jednom periodu života zbog finansijskih razloga već našla u zahtevnoj situaciji.

- U šouu se najviše radujem novim poznanstvima i testiranju svojih granica izdržljivosti, kako fizičkih, tako i mentalnih... Jedna od najvećih mana su mi inatljivost i sporo sticanje poverenja u ljude. Kao vrlinu bih izdvojila "hladnu glavu" u teškim situacijama - poručuje Nora.

Foto: Survivor/Promo

Amer Džekman

Stomatolog, MMA borac i aktivista - sve je to Amer Džekman koji u "Survivor" stiže iz Sarajeva. Bavi se MMA borbama šest godina, a rukometom sedam, pa upravo zbog višegodišnjeg bavljenja sportom smatra da može odgovoriti na izazove koje će pred njega staviti "Survivor". Radi kao aktivista u nevladinoj organizaciji u Sarajevu već 12 godina te promoviše zdrav način života. Izrazito jaka mentalna snaga, okretnost, brzina, ambicioznost, istrajnost i prilagodljivost njegove su najveći kvaliteti, a čak ni nedostatak hrane i izolacija od savremenog sveta ne predstavljaju mu problem. Jednom je prilikom na džiu džicu takmičenju prihvatio borbu s čovekom od 140 kg i 1,90 m visine, što navodi kao jednu od najluđih stvari koju je uradio, a to dovoljno govori o njegovoj neustrašivosti koja će mu biti jedan od najvećih saveznika za vreme takmičenja.

- Konstantno pomeranje vlastitih granica i izlazak iz zone komfora su moja načela kojima se vodim kroz život. Smatram da je to jedini način za napredak i prilika da čovek spozna unutrašnju snagu i potencijal. Prijava za "Survivor" je bila moja "prirodna" reakcija i poziv da se okušam u dosad najtežim mogućim uslovima... Gledaoci će imati priliku da vide spoj brzine, okretnosti i spremnosti na svaku prepreku. Ali isto tako ću se truditi da budem veličanstven i u pobedi i u porazu - najavljuje Amer.

Foto: Survivor/Promo

Marina Ivić Pivalica

Marina je fitnes trener iz Splita i vlasnica fitnes centra specijalizovanog za funkcionalne treninge. Završila je medicinski fakultet u Splitu s diplomom iz fizioterapije. Na prijavu za "Survivor" podstakao ju je šestogodišnji sin Gabriel s kojim je pratila prošlu sezonu, a u donošenju odluke presudili su njen sportski i avanturistički duh te ljubav prema izazovima. Strastvena je ljubiteljka motora i jahanja. Njena snaga, preciznost i plivačke veštine neki su od glavnih aduta koji će joj, smatra, biti od ključne važnosti za uspeh u šouu, a najmanje se raduje spavanju na otvorenom i brojnim bubama s kojima će se susretati na ostrvu. Velika je obožavateljka sporta, a posebno voli i psihološke i fizičke avanture.

- Nemam nikakav strah. Mišljenja sam da su strahovi velika kočnica u životu i da ih treba savladavati, a ne puštati ih da kontrolišu našim životima. Jedva čekam da se stopim s prirodom i da snalazim u istoj. Jako se radujem ovoj životnoj avanturi - otkriva Marina.

Foto: Survivor/Promo

Mihaela Pavlović

Dubrovkinja Mihaela je fitnes trener čiji se rad bazira najviše na treninzima sa ženama, grupama dece manjih uzrasta te decom s poteškoćama u razvoju. Jedan od njenih najvećih uspeha u životu bio je osvajanje rektorove i dekanove nagrade na Kineziološkom fakultetu u Splitu koji je završila kao najbolji student u svojoj generaciji. Mihaela je ljubitelj sporta, a njena je prva ljubav tenis koji je za nju bio vodilja ka upisivanju Kineziološkog fakulteta. Velika joj je želja bila da učlestvuje u "Survivoru" i bila je verni obožavatelj prethodne sezone čiju nijednu epizodu nije propustila, a prijavila se kako bi testirala svoje granice. Mihaela uz svoj stalni posao fitnes trenera povremeno vozi taksi, te trenera žensku košarkašku ekipu s kojom je 2021. godine osvojila zlatnu, a 2022. srebrnu medalju na Državnim univerzitetskim igrama i plasirala se na Evropske univerzitetske igre. Zbog učestvovanja u "Survivoru" svoju ekipu neće moći da predvodi ove godine, koja bi joj bila treća zaredom, no biće im najveća podrška iz Dominikanske Republike. Uz sportski duh, Mihaela ima izraženu kreativnu stranu, pa zajedno sa sestrom svoje slobodno vreme, kojeg priznaje i nema puno, posvećuje izradi tradicionalnih ukrasa i kreativnih poklona za rođendane.

- U šouu se najviše radujem ekipi. Upoznavanju novih ljudi. Doživljavanju novih avantura. Istraživanju ostrva i okeana. Ma, ukratko veselim se svakom danu koji ću provesti na Dominikani. Jedva čekam - govori Mihaela.

Foto: Survivor/Promo

Denis Sviličić

Denis je magistar saobraćaja i poslovni čovek. Vrlo je komunikativan, društven, odlučan i ima samopouzdanja. Zna šta želi i uvek će naći način da dođe do toga, a tako je i došao u "Survivor". Denis je ljubitelj sporta i adrenalina, a često se može pronaći u teretani ili na ulici (street workout). Ceo život se bavi sportom, a još kao dete trenirao je gimnastiku. Za sebe kaže da voli takmičenja, ali ne voli poraze, a smatra da su igre koje je imao prilike pratiti u prošloj sezoni "Survivora" stvorene za njega. Želja mu je da ispita sopstvenu snagu i izdržljivost, a već je i pre samog početka uveren da može daleko da dogura. Denis ističe da bi mu brzina, spretnost i neustrašivost mogle biti najveći kvaliteti za uspeh u takmičenju, a misli da će mu najteže pasti eliminacije drugih kandidata. Honorar i novčana nagrada nisu mu bitni jer čak ni izostanak nagrade ne bi umanjio njegovu želju za učestvovanjem u "Survivoru", ali organizovanje zabave za društvo, adrenalinsko putovanje i kupovina stvari sa liste želja samo su neke od ideja na kojima bi se počastio u slučaju pobede.

- U ovom šouu se najviše radujem poligonima, gde ću napokon moći da testiram sebe, svoju snagu, izdržljivost i sposobnost. Konačno ću saznati jesam li se često precenio kada sam gledao druge, iz svog toplog doma, mekanog kreveta i punog želuca, misleći uvek: "ja bih to bolje, ja bih to brže". Takođe, radujem se upoznavanju drugih ljudi, timskoj igri i svemu novom što ću videti, čuti i naučiti tokom svog boravka na ostrvu - otkriva Denis.

Foto: Survivor/Promo

Antonia Ivić

Antonia se od malih nogu bavi umetničkim plivanjem, a za njenih 24 godina života okušala se u brojnim sportovima kao što su ples i boks. Trenutno učestvuje u obuci plivača na zagrebačkim bazenima, a povremeno radi i kao model. Direktna je i nema problema s konfliktima. Zna što je čeka u "Survivoru" i spremna je na sve. Jedna od najvećih prednosti biće joj snalaženje u vodi u kojoj se, tvrdi, kreće bolje nego na kopnu. Za sebe kaže da je vesela, otvorena, snalažljiva, direktna, komunikativna, uporna i promišljena, a najveći strah predstavljaju joj zmije i ajkule. Antonia ne želi da se štedi kada su u pitanju nova iskustva, pa je tako i odluka za prijavu u "Survivor" došla sasvim spontano. Nakon što joj je prijatelj otkrio da se prijavio za "Survivor", ona se i sama odlučila na taj korak.

- Još odmalena sam pratila "Survivor" i uvek sam htela da budem deo toga. Sve mi je bila fora i zanimljivo, a prošlogodišnju sezonu sam pratila koliko sam mogla. Sviđa mi se na čemu je naglasak u šouu, a to je takmičenje sportske prirode uz, naravno, uslove preživljavanja... Radujem se jako ekipi, nadam se da ćemo se slagati i naučiti da komuniciramo sve što možemo - poručuje Antonia.

Foto: Survivor/Promo

David Bublić

Student ekonomije David ulazi u "Survivor" iako je to za njega u potpunosti izlazak iz zone komfora. Želja za preispitivanjem sopstvenih mogućnosti i takmičarska strast bile su njegov ključni motiv za prijavu u šou, a za uspeh u takmičenju najviše se oslanja na svoju brzinu, snagu i upornost. Najveći izazov na ostrvu stvaraće mu nedostatak hrane i higijenskih potrepština, a ne veseli se ni susretu s bubama. David se bavi hokejom na ledu i spreman je da pokaže svoju brzinu i spretnost, a osim sportskog duha koji nosi u sebi kao svoje vrline ističe predanost, upornost, dobrotu, strpljivost i sposobnost prilagođavanja novonastalim situacijama. U slučaju pobede, osvojenu nagradu uložio bi u otvaranje sportskog centra.

- Pratio sam prošle sezone šou i moram reći, iako je ovo u potpunosti izlazak van moje komfor zone, najviše me motivisala moja takmičarska strast i želja da upoznam pravog sebe, što još nisam imao priliku da učinim na ovakav način, te da testiram svoje granice do maksimuma - otkriva David.

Foto: Survivor/Promo

Filip Đorđievski

Filip je svestrani ekonomista koji se vodi idejom da imamo samo jedan život, koji treba u potpunosti iskoristiti. Voli da izađe iz svoje zone komfora, veliki je ljubitelj sporta i adrenalina, i uporan je do te mere da će učiniti sve što je potrebno da ostvari svoj cilj. Kada je bio mlađi trenirao je tekvondo, a poslednjih osam godina rekreativno se bavi boksom. Osim toga, strastveni je ljubitelj fudbala, tenisa, kartinga, planinarenja i skijanja na vodi, a nisu mu nepoznate ni adrenalinske aktivnosti poput skakanja iz aviona, bandži jumpinga, zipline-a i hodanja po konopcu na visini od 50 m. Tokom leta voli plivanje i ronjenje, a jednom prilikom je preplivao 4 km Velebitskog kanala po najvećoj letnjoj vrućini. Ne motiviše ga novčana nagrada, već želja da sebi i svima koji su sumnjali u njega dokaže da je sposoban i izdržljiv i da može da pobedi. Ne puca pod pritiskom, takmičarski je nastrojen, odličan je plivač i tvrdi da su more i sport zapisani u njegovom DNK. On je brutalno iskren i garantuje da će nova sezona biti još zanimljivija zbog njega. Otporan je na toplotu, ne plaši se insekata i drugih životinja, a nedostatak sredstava za higijenu mu ne predstavlja problem.

- Hrabro najavljujem da će moj vedar i pozitivan duh uvek ostati prisutan, bez obzira koliko ste gladni, umorni ili ljuti nakon izgubljene utakmice. U šou ulazim sa poštenom namerom, ne mislim nikome da zabijam nož u leđa i kalkulišem jer nisam takav, važnije mi je čisto lice od pobede - najavljuje Filip.

Podsetimo, nova sezona svetski poznatog zabavno-takmičarskog šoua "Survivor" počinje večeras u 21:15h na TV Nova, a u Dominikanskoj Republici ove godine će sreću okušati dvadeset novih kandidata iz regiona koji će sve prednosti modernog života zameniti boravkom u divljini.

Izvor: Nova.rs
Foto: Survivor/Promo

Pogledajte još