Jeremić na Strateškom forumu na Bledu

Na forumu nazvanom "Snaga budućnosti", koji organizuju Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije i Centar za evropsku budućnost, učešće je najavio i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Učesnici foruma, medju kojima su najavljeni ministri spoljnih poslova brojnih zemalja iz sveta i regiona, privrednici i stručnjaci, raspravljaće se o svetskim i regionalnim izazovima, promeni odnosa snaga izmedju država i privreda u međunarodnoj zajednici sa naglaskom na ekonomijama koje brzo rastu, saopšteno je.

U panel diskusijama će se odvijati rasprava o novim centrima moći, događanjima i prespektivama na južnom Mediteranu, kao i o odnosima Evropske unije (EU) i Kine, ali i o izazovima i budućnosti na zapadnom Balkanu.

Učešće na ovogodišnjem bledskom forumu potvrdili su ministri spoljnih poslova Čilea, Islanda, Lihtenštajna, Ruande i Srbije, generalni sekretar Saveta Evrope, zamenica ministra spoljnih poslova Kine, ruski ministar za komunikacije i masovne medije, a između ostalih i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko.

LJUBLJANA, 26. avgusta 2011.(Beta)

Pogledajte još