MUZIKA PIŠE SEĆANJA: Srpsko – jevrejsko pevačko društvo obeležava Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta

Međunarodni Dan Sećanja na Holokaust obeležava se 27. januara međutim tog dana u Srbiji se slavi slava Svetog Save. Svi su fokusirani na taj radostan dan - učenici, umetnici, publika, mediji. Stoga je Srpsko – jevrejsko pevačko društvo odlučilo, uz veliku podršku Jevrejskog holandskog fonda i pojedinih donatora (Informatika, Predstavništvo Republike Srpske, Pozorište na Terazijama) da taj tužan dan obeleži drugog datuma.

- Mišljenja smo da sećanje na milione nevinih žrtava (Jevreja, Srba, Roma, gej, mentalno obolelih, sa hendikepom... i mnogih drugih) treba da bude u fokusu. Zato vas pozivamo da dođete na koncert "Muzika piše sećanja" koji će se u četvrtak 9. marta u 20 časova održati u Pozorištu na Terazijama. Muzikom ćemo oslikati vreme i događaje, odati poštu, preneti poruku sećanja i mira. Besplatne karte vas čekaju na Blagajni Pozorišta na Terazijama - poručuju iz ovog pevačkog društva i dodaju:

- Sećanje i muzika na najlepši način čuvaju uspomenu i pričaju priču o prekinutim snovima, neispevanim pesmama, ali i nadi da će dobro prevladati, a mir zavladati. Stoga je program SJPD kolažnog tipa, duhovne, tradicionalne, moderne kompozicije koje slikaju vreme i događaje: Ruse kose/Ožos pretos, Dona, Dona, Gori, Tužna pesma, Eli, Eli, Pesma jevrejskih partizana, Tebe poem, Elohim Hašivenu, Đelem,đelem, L’dor Va Dor, Jerusalim od zlata, ali tu su i kompozicije Leonarda Koena: 'Dance me to the end of love', 'Aliluja', 'Trains of no return Ofra Haze', tema iz filma 'Šindlerova lista'. Dođite, jer oni kojih više nema žive dok ih se mi sećamo. A oni su to zaslužili.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još