TRI GODINE NISAM BIO NA BELOM DVORU: Princ Filip Karađorđević uputio javnu kritiku ocu Aleksandru

Princ Filip Karađorđević i njegova supruga Danica obelodanili su da već tri godine nisu bili na Belom dvoru, za šta su uputili javnu kritiku njegovom ocu princu Aleksandru Karađorđeviću.

- Sa svojim ocem održavam kontinuiranu komunikaciju, koja nam obojici mnogo znači. Međutim, uvek se trudim da mu ukažem na to da mora da ima više sluha za nas, za svoje sinove. Deca su prioritet, voleo bih da je to moj otac ranije shvatio. Sve bi tada bilo drugačije - iskreno je priznao Filip i dodao:

- Sa ocem sam se poslednji put video na privatnom sastanku kod patrijarha srpskog gospodina Porfirija, kada smo razgovarali o budućnosti naše dinastije Karađorđević, kao i o pronalaženju načina da se određeni izazovi prevaziđu.

Mladi Karađorđević otkrio je i koliko dugo nije posetio Beli dvor.

- Na Dvoru nismo bili više od tri godine, otkako sam se sa Danicom i Stefanom vratio u Beograd. Onog trenutka kada budem otišao na Dvor, biće to znak da su se određene stvari u našoj porodici promenile nabolje, da su se problemi istinski rešili i da se može nastaviti kretanje čestitim i ispravnim putem. Tada ćemo napokon vratiti dostojanstvo naših predaka koji su Dvor gradili kao trag jednog vremena koje Danica i ja želimo da oživimo, negujući našu tradiciju, srpsko kulturno-istorijsko nasleđe i identitet.

Izvor: Pulsonline.rs/Gloria
Foto: danicakaradjordjevic/Instagram

Pogledajte još