OSEĆAM SE KAO OLDTAJMER, NIJE MI JASNA PESMA LUK BLEKA: Bojana Stamenov prokomentarisala ovogodišnjeg predstavnika Srbije na "Evroviziji"

Bojana Stamenov, gostujući u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, otkrila je svoje mišljenje o ovogodišnjem izboru Pesme za Evroviziju, ali i samom predstavniku Luke Blacku, koji će u Liverpulu nastupiti za Srbiju.

- Godinama sam se trudila da budem diplomata, uvek ću se truditi da stanem iza našeg predstavnika na "Evroviziji", ali moram da priznam da sam se prvi put našla u potpunom rebusu sama sa sobom. Ispratila sam "Pesmu za Evroviziju", meni je tu bio veliki nedostatak muzike. Čast izuzecima, bilo je tu nekih stvarno lepih pesmica, ali nekako nikako se nije ubola tema takmičenja za "Evrooviziju". Konstrakta je bila drugačija, a ove godine mi nije baš najjasnija pesma, pevanje, ni dikcija, iako mu ja stvarno i od srca želim svu sreću u Liverpulu. Jasno mi je da idemo unapred i da dolaze nove generacije, ali sam se malo izgubila u celoj priči. Možda je to samo do mene i zato kažem da sam stara škola, jer ja gledam tekst, poentu, priču, pevanje, gledam nešto drugo. Sve ovo što sam ispričala je moje lično mišljenje, ne mora da bude ispravno - rekla je Bojana Stamenov i dodala:

- Muzika se više gleda nego sluša, to je moja percepcija. Ranije se gledao koncept, ali ja ga ovde ne vidim. Videla sam predstavnika, poželala sam mu sreću i stojim iza toga, da ko god da nas predstavlja, treba da ga podržimo, ali trebaće mi malo vremena da sve to mi nekako slegne. Možda će to u Liverpulu dobro i da prođe.

Bojana kaže da kritika nije upućena Luke Black-u, predstavniku Srbije u Liverpulu, nego pesmama uopšte koje su bile u takmičenju.

- Bila je kritika uopšteno za pesme. Pesma koja je pobedila, meni se još uvek nije slegla. Mislim da je malo promašeno, mislim da smo prošle godine imali mnogo veći izbor pesama, u smislu žanra, pevanja i koreografije - kaže Bojana i dodaje da joj nije jasno zbog čega Tijana Dapčević nije prošla u finale.

- Meni se njen nastup i samouverenost jako dopada, jer na "Evroviziji" se peva uživo. Nastup je bio fantastičan, kolorit, autfit, Tića, koja je samouvereno stala i iznela pesmu. Takođe, bila mi je jako slatka mala Nađa, ali možda bi bolje prošla, na veliku žalost, da je u pitanju dečija Evrovizija ili da je bila još neka kompozicija u tom maniru. Debitantski je bila fantastična i stabilna - rekla je Bojana i dodala da treba promeniti koncept takmičenja kod nas.

- Ako smo se vratili u mod, gde može svako da se prijavi, treba ipak konceptualno osmisliti tako, da izvođači koji su afirmisani, moraju da znaju gde stoje na toj mapi.

Bojana Stamenov tvrdi, da smo prošle godine imali sjajnu pesmu za "Evroviziju", ali isto tako smatra da može i u Liverpulu da se dogodi magija. Takođe, apeluje na svoje kolege da se potrude i da za sledeću godinu naprave nešto dobro.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: Dragan Mujan

Pogledajte još