ZA CELU MAMINU PLATU MOGAO SAM DA KUPIM OLOVKU I POMORANDŽU: Ivan Gajić progovorio o teškom detinjstvu i odnosu sa ocem kojeg je video nekoliko puta u životu

U emisiji "Realna priča" kod Isidore Lukić gostovao je njen kolega, novinar Ivan Gajić. Ivan je postao prepoznatljivo TV lice kao voditelj emisje "Puls Srbije" koja se emituje svag radnog dana na Kurir TV.

Iako deluje kao uvek raspoložena, vrcava i nasmejana osoba, Ivan tvdi da njegovo detinjstvo nije bilo nimalo lako.

- Dve reči: Sreća i nemaština! Iako to ne ide zajedno, tako bih opisao svoje detinjstvo u dve reči. Odrastao sam samo sa majkom i sa bakom i bilo je jako teško. Više smo nemali nego što smo imali, ali nisam doživljavao da mi išta fali. Meni je i dan danas najveća sreća kada u prodavnici kupim kinder jaja. Kad sam bio mali u mojoj kući sam ga dobijao samo u specijalnim prilikama. I to ne pojedem odmah celo nego polovinu, a onda sutradan drugu polovinu. Jedva sam čekao da se probudim kako bih je pojeo.

Kaže da je kao dete bio veoma realan i da nije imao niti danas ima problem sa bilo kojim poslom:

- Nemam problem ni sa jednim poslom. Od trećeg razreda mama i ja beremo vrganje i ti tačno znaš za koliko kilograma pečuraka možeš da dobiješ šećera, ulja, soli, brašna. Mama mi je ispričala jedan momenat iz tog perioda. Bio je ne znam koji mesec, baš smo puno nabrali. Ja sam rekao: "Super imaćemo i ulje i šećer, a moći ćemo i meni da kupimo jedan sladoled." Ona je na to rekla: "Ali znaš da u kući nemamo so". Ja sam rekao dobro, opet će padati kiša pa ćemo optet ići u berbu i onda ćemo kupiti sladoled. Ona kaže da sam bio vrlo realan. Ako ona kaže nema, to je značilo nema. Znači prioritet je nešto drugo.

Ivan je ispričao kako je u vreme devedesetih od plate njegove majke bilo moguće kupiti samo dve stvari.

- Godine 1994. mama je radila u motelu u istočnoj Srbiji koji je sjajno radio. Javlja se baka da je legla plata i da ide u poštu da podigni novac. Mamina plata je bila tolika da je ona meni mogla da kupi jednu drvenu olovku i jednu pomarandžu. To je bila cela njena mesečna plata. Onda se bukvalno snalaziš.

Nekadašnji učesnik rijalitija "Zadruga" otkrio je i detalje njegovog lošeg odnosa sa ocem koga je video svega nekoliko puta u životu.

- Često me pitaju da li mi nedostaje tata? Ja kažem ne. Ne znam kako je odrastati bez njega, jer ne znam kako je odrastati sa njim. Mama i on su se zabavljaili i jedno vreme su živeli u Francuskoj. Kada je mama trebalo da se porodi, odlučila je da se da se vrati u Požarevac, pa da se posle porođaja vrati u Francusku. Kada se vratila on joj je rekao da je shvatio da nije u godinama, a imao je 28 ili 29, kada je spreman da ima dete i da želi da uživa u životu. Mama i ja smo onda otišli na aerodrom. Nije nas odvezao on, jer ga je savršeno bolelo uvo kako ćemo mi da se vratimo, nego stanodavac. Kada smo se vratili on se predomislio i shvatio da ipak želi da ima dete i porodicu, ali tada mami nije padalo napamet da pristane na to. Od tada nemamo gotovo nikakav kontakt sa njim - ispričao je Ivan.

Protiv oca je podneo tužbu zbog nepriznavanja očinstva.

- Nažalost da, tužio sam ga. Sećam se kad sam bio mali i kada sam ga video da sam mu persirao. Lik mi je bio poznat, ne znam ni ja odakle. Možda sa nekoliko slika koje smo imali u kući. Ali jednostvano trebalo mi je vremena da se prebacim sa vi na ti. On mi je tada rekao: "Ma, opusti se, ni ja tebe ne mogu da doživim kao sina". To mi se urezalo u sećanje kako to inače biva sa najbolnijim stvarima - rekao je Gajić.

- Kada je došlo do suđenja, stajali smo otac, mama i ja kao tri neznanca u hodniku. Onda smo ušli u sudnicu, pa je svako pojedinačno govorio. On je bio dosta teatralan i govorio da će me priznati ako meni i mami to baš toliko znači. Govorio je tada svašta, ali ja sam ga kulirao do jednog trenutka. Pokazao je mamu i reko: "Ova žena je konobarica, a svi znamo kakve su te konobarice!" Meni je tada pao mrak na oči. Skočio sam, hteo sam fizički da se obračunam sa njim, ali nije bilo moguće. Malo sam ga zakačio. Nije mi bilo jasno kako može tako da priča o njoj koja mi je bila i otac i majka - zaključio je Ivan.

Izvor: Kurir.rs
Foto: ivangajic_/Instagram

Pogledajte još