Forest Fest: Provod na Košutnjaku

Ski staza na Koštutnjaku, mesto gde se održava Forest fest, dobro je poznata i kao rok scena, pre svega onima koji su pohodili koncerte devedesetih godina. Riblja čorba, EKV, Piloti i mnogi drugi imali su nastupe koji se i danas pamte, a znatno kasnije ova pozornica je četiri godine bila domaćin Blues Festa.

Forest Fest se odomaćio na poznatom izletištu od 2009. i brzo je stekao reputaciju kao atipičan festival sa umetničkom, ali i ekološkom i edukativnom crtom. Nastupali su u prethodne dve godine, između ostalih, Elvis J. Kurtović, 357, Kanda, Kodža i Nebojša, SevdahBaby, Jarboli, održane su pozorišne predstave „Aska i vuk“, „San letnje noći“ uz još mnoštvo sadržaja.

(old_image)

Ove godine je, po rečima PR-a festivala Nemanje Vanovića, pao rekord kad je u pitanju poseta prvog dana s obzirom da se u petak okupilo oko 1.000 ljudi. Prisutni su bili oduševljeni nastupom Natali Dizdar – senzualan glas, takozvani „pop lounge“ zvuk, divno je to leglo na kraju radne nedelje u Košutnjaku. Hrvatska pevačica koja je prvi put nastupala u našoj prestonici bila je fascinirana reakcijom publike, a da Letu štuke imaju odličan prolaz u Beogradu – to se već godinama zna i samo još jednom je potvrđeno na Forest Festu.

Prve večeri nastupio je i makedonski sastav Bei The Fish – bilo je predviđeno da se komšije predstave sa još jednim bendom u subotu („Foltin“), međutim, njihov nastup je otkazan. Na scenu je malo pre 23h izašao sve popularniji Dibidus. Pesme sa aktuelnog albuma „Trenerka i sako“ sve su slušanije, nižu se spotovi pa kad se tu ukomponuju i hitovi Familije „Mala, mala“, „Paranoja“, „Nije mi ništa“, nije čudo što Peja i ekipa imaju sve više fanova.

Usledilo je nešto što je za rubriku „verovali ili ne“. Poznata je priča o grčkom fanatizmu, emotivnoj posvećenosti ali priča sa Košutnjaka prevazilazi sve okvire. Četvoročlana porodica je doputovala iz Atine (!?) samo da bi na Forest festu uživala u nastupu grupe Kal! Nikakav drugi povod, nema prenoćišta – ljudi su, jednostavno, došli, odslušali, zahvalili se organizatorima na lepom ugođaju i krenuli nazad!

Tako je bilo na „mejnu“ ali se provodilo, doduše i odmaralo i na „blejareni“ uz DJ-eve. Nešto je, ipak, i zakazalo – dogovor sa „Citybus“-om pa nije realizovan plan da autobusi sa Trga republike dovoze posetioce na festival i vraćaju ih po završetku programa.

Završnica, tj treće veče pripalo je sastavu MVP koji predvodi multitalentovani Bane Lalić a bio je prikazan i jedan dokumentarni film.

Organizatori Forest Festa poručuju da treba širiti eko svest, da je lako biti proekološki nastrojen i da svaki pojedinac ima korist od toga.

Pogledajte još