Partizan u drugom poluvremenu slomio otpor OFK Beograda

BEOGRAD, 28. avgusta 2011. (Beta) - Fudbaleri Partizana pobedili su u nedelju uveče kao domaćin ekipu OFK Beograda sa 3:0, u poslednjoj utakmici 3. kola Super lige Srbije.

Dvostruki strelac za crno-bele bio je Lamin Dijara u 83. i 90. minutu, dok je vodeći pogodak u meču postigao Lazar Marković u 58.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević odlučio se da iz protokola za susret sa "romantičarima" izostavi kapitena Sašu Ilića i Zvonimira Vukića, dok su se u startnu postavu vratili golman Vladimir Stojković i Marko Šćepović.

U 19. minutu Stefan Babović, koji je bio kapiten Partizana u ovoj utakmici, postigao je pogodak, ali ga je sudija Milan Karadžić na signalizaciju pomoćnika poništio zbog ofsajd pozicije.

Babović je pokušao i u 30. minutu, iz slobodnog udarca sa 20 metara, medjutim, golman OFK Beograda Milan Lukač je uspeo da odbrani njegov šut.

Šest minuta kasnije Medo Kamara je šutirao sa ivice kaznenog prostora pored desne stative gostujućeg gola.

U drugom poluvremenu igrači Partizana krenuli su još agresivnije ka golu "romantičara", koji su od početka meča igrali na kontranapade.

Crno-belima se to isplatilo u 58. minutu kada su postigli vodeći pogodak.

Mladi Lazar Marković je mrežu zatresao posle šuta Eduarda sa ivice kaznenog i kratko odbijene lopte golmana Lukača.

Na 2:0 povisio je Dijara, koji je u igru ušao sa klupe za rezervne igrače, ali je i pored toga bio najbolji igrač crno-belih u ovom meču.

Senegalac se u 83. minutu driblingom oslobodio Lukača i loptu poslao u nebranjeni gol. Prethodno je Milan Smiljanić na 30 metara oduzeo loptu neopreznim igračima gostujućeg tima i proigrao saigrača iz napada.

Konačan rezultat 3:0 postavio je svojim drugim golom Dijara, udarcem glavom na centaršut Eduarda iz kontranapada.

Utakmici na stadionu Partizana prisustvovalo je oko 4.000 gledalaca, dok je oko 500 navijača crno-belih pre meča došlo u centar Beograda, gde su protestovali protiv predsednika kluba Dragan Djurića.

Skandiranje protiv Djurića moglo se čuti i sa istočne tribine stadiona u Humskoj ulici, dok su se na južnoj tribini pevale isključivo pesve posvećene podršci klubu.

Na kraju utakmice navijači sa istočne tribine skandiranjem su poručili da ne žele smenu trenera Aleksandra Stanojevića.

Partizan posle tri kola Super lige ima šest bodova, dok je OFK Beograd ostao na tri.

..

Pogledajte još