Ivković bez Tripkovića i Milosavljevića na EP

Tačno je da smo imali dosta povreda i možda nemamo adekvatan broj razigranih igrača, ali naš cilj ni u kom slučaju nije promenjen, poručio je Ivković na konferenciji za novinare povodom odlaska na Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze: Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Ivan Paunić, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Marko Kešelj, Nenad Krstić, Kosta Perović, Milan Mačvan, Duško Savanović, Boban Marjanović.

Srbija će se takmičiti u Grupi B, u gradu Šiuljaj, sa Italijom, Francuskom, Nemačkom, Letonijom i Izraelom.

Na pitanje koje su prednosti nacionalnog tima, popularni Duda je istakao timski duh srpske ekipe, uz konstataciju da će igrama to i pokazati.

Moguće je da neki timovi, poput Nemačke ili Italije imaju igrače koji su izuzetno napredovali u najjačoj svetskoj ligi, ali mislim da ćemo mi da budemo "više tim nego svi oni", istakao je Ivković.

Kao dodatnu prednost, Ivković je podsetio i na činjenicu da su isti stručni štab i igrači već četvrtu godinu zajedno.

(old_image)

Kapiten Srbije Nenad Krstić ističe da će tim biti spreman za prvi meč sa Italijom, koji, prema njegovom mišljenju, iako veoma bitan, nije odlučujući.

"U svoje i ime mojih saigrača, obećavam da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo cilj i da se plasiramo na olimpijske igre", poručio je Krstić.

Ovo je najbolje što ima srpska košarka, rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i dodao da će "lično biti zadovoljan ako se oni budu borili za srpski grb onako kako su to i do sada radili".

Savez je uspeo da isplati sve premije za prethodna takmičenja, rekao je Đilas naglasivši da niko od igrača i stručnog štaba nikada nije pokrenuo pitanje kašnjenja premija i slično.

Reprezentacija Srbije u Litvaniju putuje u ponedeljak, a prvu utakmicu igra u sredu, 31. avgusta.

Beta

Pogledajte još