BOLJE DA POSTAVI KAMERE ISPRED ŠKOLE SVOJE UNUKE, A NE NA VIDOJEVOM GROBU: Nikolina Pišek progovorila o sukobu sa svekrom Mišom Grofom

Nakon smrti Vidoja Ristovića, istoričara umetnosti, javnost je danima brujala o žestokoj svađi između voditeljke Nikoline Pišek i njenog svekra Miše Grofa.

Nikolina se nedavno vratila na male ekrane, te priznala da su je teški momenti kroz koje je prošla samo dodatno ojačali.

- Ovakve stvari mi pomažu da se unormalim. Bila je stvarno teška godina i trudim se da se vratim u normalu i naprosto to moram da uradim zbog porodice, okoline, deteta, najmlađe kćerke koja definitivno zavisi od mene i gleda u mene i reflektuje moje emocije. Tako da, ako sam ja loše i ona je loše - otkrila je Pišekova za hrvatski RTL Direkt.

Do sukoba između voditeljke i njenog svekra došlo je zbog podele imovine, a kako je Miša Grof nedavno izjavio za domaće medije, na Vidojev grob je navodno postavio i kamere.

- Bilo bi mu bolje, da ih postavi ipak ispred škole svoje unuke, pa možda da bude dobar deda, da je povremeno vidi. Makar pred školom, ako nikako drugačije - poručila je voditeljka i prokomentarisala da li bi bilo bolje da se ponašala kao "dobra udovica".

- Verovatno da, iako sumnjam da bi to bilo dovoljno dobro u mom slučaju, mislim da su se ovde baš tendenciozne struje formirale da me diskredituju od strane dotičnog. Da sam bila u crnom možda bi se dogodilo nešto slično tome, ali mislim da je taj progon udovica, tihi progon, prisutan jako dugo u našem društvu, ne samo u našem - na celom Balkanu. To ima nekakve istorijske korene u svim društvima. U hinduizmu se još spaljuju iako je 1829. to postalo ilegalno, ali taj običaj se još uvek praktikuje. Na neki način se i ovde spaljuju na Balkanu. Preteška je to reč. Jednu emisiju sam posvetila baš tome, tako da sam razgovarala s profesorkom Mirjanom Bobić koja je bila autorka jedne od ocenjene najboljom knjigom iz tematike sociologije o udovicama i jednoj društvenoj nepravdi. Stigmatizacija postoji - smatra Nikolina Pišek.

Izvor: Blic.rs/Danas.hr
Foto: nikolina_pisek/Instagram

Pogledajte još