Tipsarević ubedljiv na staru US Opena

Kao što se očekivalo, reprezentativac Srbije nije imao težak posao u duelu protiv 155. igrača sveta, kome je ovo tek drugo učešće na gren slem turnirima u karijeri, iako ima 28. godina.

Meč je trajao dva sata, a Tipsarević je od prvog poena stavio do znanja kvalifikantu da neće dozvoliti
iznenađenje. U prvom setu srpski teniser je lako napravio dva brejka i poveo.

Nešto više borbe bilo je samo u drugom setu. Francuz je u tom periodu igre imao i tri prilike za brejk, ali nijednu nije iskoristio, da bi mu Tipsarvić na kraju oduzeo servis u 11. gemu, a potom na svoj servis dobio set.

Posle toga, Žens se praktično predao i treći set bio je formalnost. Tipsarević je u pojedinom trenucima osvajao poene kao na treningu i na kraju je zabeležio sigurnu pobedu.

Koliko je srpski teniser bio superioran, može da se zaključi i iz podatka da je osvojio 104 poena, 35 više od protivnika.

Protivnik Tipsareviću u drugom kolu biće 67. teniser sveta Nemac Filip Pečner, ili Španac Albert Ramos, koji na ATP listi zauzima 71. poziciju.

Tipsarević je protiv Pečnera odigrao tri meča i gubi 2:1, s tim što je dobio poslednji duel ove godine u Majamiju. Ramos i Tipsarević do sada se nisu sastajali.

(FoNet)

Pogledajte još