Atletiko pustio Forlana u Inter

Forlan će u Interu zameniti Kamerunca Samjuela Etoa koji je prešao u ruski Anži iz Mahačkale.

"Ne dobija se svaki dan šansa da zaigraš u Interu u 32. godini života. Nadam se da ću opravdati očekivanja. Inter je veliki klub, sa dobrim igračima koji se bori za sve glavne trofeje. Nadam se da ću se brzo uklopiti", rekao je Forlan na konferenciji za novinare na stadionu Atletika.

Forlan je proglašen za najboljeg igrača Svetskog prvenstva u Južnoj Africi prošle godine, a u Atletiku je proveo četiri sezone i osvojio Ligu Evropa 2010. godine. U finalu je njegov klub pobedio Fulam sa 2:1, a Dijego je postigao oba gola.

"Neki trenuci boravka u Atletiku nisu bili tako sjajni, ali većina vremena provedenog ovde je bila spektakularna. Sve u svemu ja sam zadovoljan svojom odlukom, ostvario sam zacrtane ciljeve i život ide dalje", kazao je Forlan koji je postigao 96 golova za Atletiko na 198 utakmica.

Finansijski detalji transfera nisu saopšteni, a nagađa se da će Forlan potpisati ugovor na dve godine.

Atletiko je pre Forlana prodao drugog napadača Serhija Aguera Mančester sitiju, a kao zamena su dovedeni Kolumbijac Radamel Falkao iz Porta i mladi reprezentativac Španije Adrijan Lopes iz Deportivo La Korunje.

Pogledajte još