Poraz Troickog na startu US Opena

Bio je to još jedan u nizu neuspeha Troickog u poslednjih par meseci, a jedina uteha za reprezentativca Srbije je što nije izgubio bodove, pošto je i lane u Njujorku ispao u prvom kolu.

Meč protiv 19. igrača sveta, koji je na njujorškom gren slemu drugi put prošao u drugo kolo, Troicki je odigrao potpuno dekoncentrisano i bez trunka želje da se bori.

Razlika u kvalitetu bila je više nego očigledna, ali to ništa nije vredelo, kada je Troicki pravio neverovatne greške u serijama. Falja je gotovo 40 odsto poena u meču osvojio zahvaljujući neiznuđenim greškama srpskog tenisera.

Da je imao malo kvalitetnijeg protivnika, Troicki bi meč izgubio dosta brže, jer je Falja imao čak 22 prilike za brejk, od kojih je iskoristio šest.

I pored svega toga, Troicki je imao dosta prilika da dobije meč. U četvrtom setu je vodio 4:1, ali je onda potpuno stao i dozvolio Falji da napravi seriju od 6:1.

U desetom gemu četvrtog seta Troicki je na servis Kolumbijca imao tri meč lopte, ali je svaki put napravio neiznuđenu grešku.

Epilog svega bila je neočekivana, ali ne i nezaslužena pobeda Falje, koji će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela u kome se sastaju Francuz Žo Vilfred Conga i Hsun Jen Lu iz Kineskog Tajpeha.

(FoNet)

Pogledajte još