FIFA demantuje optužbe o korupciji

BERLIN, 12. juna 2006. (Beta-Rojters) - Svetska fudbalska federacija (FIFA)   danas je snažno demantovala optužbe o mitu i korupciji koje su iznete na televiziji "Bi-Bi-Si" u nedelju.
Novinar Endru Dženings je u širokoj istrazi o FIFA naveo da su visoki zvaničnici federacije, uključujući i predsedinka Sepa Blatera i njegovog prethodnika Žoaoa Avelanža, zloupotrebili položaj u odnosu na bivšeg partnera "Internešenel sports end ležer" (ISL - International Sports and Leisure).
Dženings je napisao knjigu o toj temi, "Prekršaj! Tajni svet FIFA: Mita, nameštanje glasanja i skandali sa kartama" (Foul! The Secret World of FIFA: Bribes, Vote Rigging and Ticket Scandals).
"Kao što su potvrdile odgovarajuće vlasti, tvrdnja da su predsednik FIFA ili organizacija sama pod istragom švajcarske policije potpuno su lažne i klevetničke", navodi se u saopštenju FIFA.
"Činjenica je da je FIFA žrtva neregularnih aktivnosti ISL-a. FIFA jedva čeka da se završi pravni postupak pred švajcarskim sudom, koji organizacija i dalje podržava", dodaje se u saopštenju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.