Erotska literatura za odlikaše Leskovca

Zbog ovog propusta juče je, na predlog gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića, smenjena načelnica društvenih delatnosti Suzana Stanković-Ilić jer je najboljim osnovcima u ime grada podelila knjige sa lascivnim sadržajem.

Kako izveštava "Blic" sporne knjige deljene su na svečanom prijemu u sedištu grada u junu ove godine kao nagrade osnovcima i srednjoškolcima za postignute uspehe na republičkim takmičenjima.

Sporne knjige je nabavila služba društvenih delatnosti, a gradonačelnik Kocić ih je lično uručivao. Stankovićeva priznaje da predhodno nije pročitala knjige, ali naglašava da je krivica zajednička.

Negodovanje roditelja, prema pisanju "Blica" izazvala je jedna od tri podeljene knjige. Reč je o knjizi „Plastik“ Ivana Ivanovića, a oštre reakcije izazvao je pasus u kojem se opisuje oralni seks sa četrnaestogodišnjom devojčicom.

- Nažalost, ni ja nisam znao o kakvoj je knjizi reč i odmah po povratku sa svečanosti rekao sam ćerki da počne da čita. Posle tri dana pokazala mi je ovaj deo iz knjige i tražila da joj objasnim značenje pojedinih skaradnih reči. Bio sam šokiran i izgubljen - priča otac učenice trećeg razreda.

Gradonačelnik, koji je kao i smenjena načelnica kadar DS, optužio je Ilićevu za to što su učenici trećeg i četvrtog razreda osnovne škole dobili knjige sa lascivnim sadržajem.

Gradonačelnik Leskovca tvrdi da je zbog tog propusta od Ilićeve tražo da podnese ostavku i da je ona obećala da će to učiniti po povratku sa godišnjeg odmora, ali dogovor nije ispoštovala.

Bivša načelnica, tvrdi da iza tog čina stoje politički razlozi jer se zamerila bliskom saradniku gradonačelnika koji je od nje, navodno, tražio da izbegne zakon pri raspisivanju tendera.

- Ako sam ja kriva, podjednako je kriv i gradonačelnik jer je on te knjige potpisivao i delio učenicima. Knjige nisam čitala. Bio nam je odobren buđžet od svega 30.000 dinara, pa smo morali da se uklapamo, a oslonili smo se na izbor knjižare s kojom, inače, sarađujemo - kaže ona.

Zašto se čelnici Leskovca, ipak, nisu dosetili da poklone deci knjige klasika?

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.