Od 1. januara i taksisti sa fiskalnim kasama

On je agenciji Beta kazao da je donošenje novog Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, koji obuhvata celu problematiku te delatnosti, bio glavni razlog zašto prošle godine taksisti nisu uveli fiskalne kase.

Taksisti, advokati i obrazovne ustanove trebalo je da uvedu fiskalne kase 1. marta prošle godine, ali je Vlada Srbije to odložila prvo do 31. avgusta 2010. godine zbog štrajkova advokata i taksista, a onda je ponovo odložila tu obavezu za taksiste do 31. decembra 2011. godine.

"S obzirom da delatnost taksi prevoza nije oslobođena Zakonom o fiskalnim kasama, već uredbom, uvođenje obaveze evidentiranja prometa preko fiskalne kase može biti regulisano izmenom navedene uredbe u delu koji se odnosi na delatnost taksi prevoza, a o tome može odlučivati Vlada Srbije", kazao je on.

Predstavnik udruženja taksista Beograda (SITAB) Željko Raković rekao je agenciji Beta da taksi prevoznici nemaju ništa protiv fiskalizacije, ali da nemaju osnove uslove za rad i da pored plaćanja svih obaveza ne mogu samostalno da plate po 200 evra za kupovinu fiskalnog aparata.

Beta

Pogledajte još