ANTIEJDŽ ZA KOSU: Pet frizura najbolje skrivaju godine

Da li biste nam verovali na reč, kada bismo vam rekli da prava frizura podjednako dobro skriva vaše godine, baš kao i luksuzna krema protiv starenja? Ipak, postoje neki mali - ali veoma važni - detalji kose koji mogu da transformišu vaš izgled, kamuflirajući bore i fine linije.

U nastavku delimo sa vama pet anti-ageing tajni koje se tiču vaše frizure, ali zaista prave razliku!

Talasi ili lokne

Generalno, preporučljivo je izbegavati ravnu frizuru posle 50. godine, jer može da naglasi sve nedostatke, kao što su stanjivanje i slabljenje kose, a istovremeno rezultat može da izgleda beživotno i bez volumena. Kada biramo između talasa i kovrdža, izbor talasa je poželjniji, jer im njihov nepretenciozni izgled daje mladost i svežinu.

Reci "da" prirodnoj lepoti

Prirodno osušena kosa i šiške koje uramljuju vaše lice su najbolji aduti kada želite da umanjite broj svojih godina, jer savršeno kamufliraju bore na čelu i oko očiju, a istovremeno ublažavaju crte lica, dajući vam devojačku nemarnost koja izgleda neizlečivo zavodljivo u bilo kom uzrastu.

Birajte razdeljak na stranu

Razdeljak na stranu je mnogo laskaviji od onog na sredini, jer može da "sakrije" bore. Ako već imate razdeljak sa strane, pokušajte da promenite stranu da biste dali volumen korenu vaše kose.

Senzualnost na visokom nivou

Tupe i geometrijske frizure, iako su u trendu, obično ne laskaju ženama starijim od 50 godina, jer "povlače" lice nadole, čineći ga umornijim. Izaberite zalizanu frizuru, kao što je moderni shag, za mladalački i svežiji efekat.

Pramenovi odnose pobedu

Jednobojna kosa ima tendenciju da učini da lice izgleda dosadno i umorno. Odlučite se za pramenove u tonovima karamele ako imate smeđu kosu da biste posvetlili lice i učinili da ten izgleda mlađe.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još