ČETIRI SAVETA: Šta bi trebalo da uradite kada vam se javi bivši partner?

Kada raskinete sa nekim prolazite kroz čitav spektar emocija koje su vrlo teške. Pokušavate da se sastavite i krenete dalje, iako je sve što biste želeli da je sve to samo ružan san iz kog će vas probuditi njegov poljubac. Ali, shvatate da nije i da morate da se suočite sa realnošću. Dan za danom, nedelja za nedeljom i polako ste počeli da ne mislite na njega 24/7.

Ali, šta ako vam se javi iz vedra neba? To može da bude vrlo neprijatno i zbunjujuće. Iako ćete se možda osećati jako dobro što vas je kontaktirao, jer on je bio taj koji vas je ostavio, a evo ga sada želi da razgovara sa vama, trebalo bi da budete oprezni. U ovakvoj situaciji postoje velike šanse da više stvari krene po zlu. Mogao bi vas moliti da mu se vratite, samo da bi vas šutnuo ponovo. Pročitajte četiri saveta šta bi trebalo da uradite u ovakvoj situaciji.

NEMOJTE DA PADNETE NA NJEGOVE FORE

Najbolja stvar koju možete da uradite ako vam se bivši javi i izrazi želju da razgovara sa vama je da ne odgovarate uopšte. Nemojte da padate na te stare trikove i povređujete sebe dodatno. Dakle, nemojte mu se javljati na telefon, niti mu uzvraćati poruke. Nemojte tražiti završetak priče jer ona je odavno završena. Suzbijte želju u sebi da ga gledate kako se pati pred vama, jer nije vredan vašeg vremena.

SETITE SE ZAŠTO JE ON VAŠ BIVŠI

Kada ste tek raskinuli sa njim morali ste sebe često da podsećate na to zašto je došlo do raskida, kako bi vam bilo lakše da nastavite dalje. Važno je dakle da se setite svih stvari koje su bile loše u vašoj vezi. To se odnosi i na sve crvene zastavice koje ste videli i ignorisali. Setite se kako ste se osećali kada vas je ostavio i svega što je uradio što vas je navodilo da glavu ne dižete s jastuka danima. Zapišite sve te stvari, kako biste ih imali pred sobom kao podsetnik jer sve su šanse da će lepa sećanja da pokopaju ružna i da ćete zahvaljujući njima doneti lošu procenu.

NEMOJTE UZIMATI TELEFON U RUKU DOK U DRUGOJ DRŽITE ČAŠU

Kao što ne bi trebalo da pijete i vozite, isto tako nije poželjno da uzimate telefon u ruke ako ste popili koju čašu više. Sve su šanse da je i on vas kontaktirao po dejstvom alkohola kada je za to skupio hrabrost. Kada popijemo čašu-dve više od uobičajene količine, naše inhibicije postaju prigušene i radimo stvari koje inače ne bismo. Možda je njemu bilo dosadno ili je bio usamljen i vi ste mu pali na pamet. Ono što ne bi trebalo da radite je da posegnete za alkoholom jer će vam zamutiti rasuđivanje i vaša odlučnost da mu ne odgovarate će nestati.

UDALJITE SE OD TELEFONA

Pretpostavimo da ste sedeli kod kuće, gledali "Prijatelje" i to baš epizodu kada Ros poljubi Rejčel i oni se pomire, kada vas je obuzeo neverovatan osećaj usamljenosti. Baš u tom trenutku bivši vam je poslao poruku. Eto rešenja! Ne morate više da budete sami. Međutim, pre nego što mu bilo šta odgovorite zaista je važno da se udaljite od telefona i dobro razmislite. Prođite kroz listu stvari koje vas podsećaju na to šta vam je on sve priredio. Izađite iz kuće i prošetajte da razbistrite misli. Jer činjenica je da smo navikli da odgovaramo na poruke gotovo automatski, što bi vam se moglo obiti o glavu kada je reč o bivšem. Kada budete potpuno uvereni da želite da odgovorite, uzmite telefon u ruke.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još