Top osam najneobičnijih restorana u svetu

1. Restoran u mraku

Osnovna ideja Restorana u mraku je jednostavna : sve se odvija u totalnom mraku, ceo restoran je u totalnom mraku, konobari su ili slepi ili slabovidi. Ideja je, da se u eri informatike gde su ljudi neprestano vizelno stimulišu preko raznih medija, provede sat ili više tokom obroka, stimulišući druga čula, pre svega dodir i miris.

2. Lumi Linna zamak, Finska

Ovaj ledeni zamak se iznova gradi svakog decembra, kada spoljna temperatura padne ispod -8 stepeni. Gradnja traje oko 6 sedmica a onda se otvara za goste. Unutra je uvek -5 i osoblje preporučuje toplu garderobu, čak i rukavice, šal i kapu. Pretpostavljamo da ne služe čaj u finom kineskom porculanu, gosti bi se teško snašli s debelim rukavicama na rukama!

(old_image)

3. Zvuk Tišine, Australia

Znam šta mislite: Vlasnici ovog restorana su Simon &Garfunkel, zar ne? Pogrešno. U "Zvuku tišine " možete večerati u tihoj pustinjskoj noći, pod svodom pustinjskog zvezdanog neba.

(old_image)

4. Restoran na drvetu, Japan

Ovaj restoran u gradu Naha, se nalazi u krošnji pravog drveta, sve je napravljeno od betona, ali ideja je svakako originalna. Ako je kojim slučajem neko bio tamo, neka nam javi utiske!

5. Još jedan restoran na drvetu (pravom), Tajland

Ako baš insistirate na obedu u krošnji pravog drveta, to možete doživeti u Koh Kood Island u Tajlandu. Doživljaj počinje pićem uz pogled preko krošanja kišne šume na more koje se talasa ispod, od čega zastaje dah. Nakon toga, kada je obrok spreman, sistemom sajli ceo separe u kom sedite podižu još nekih 5-6metara.

6. Singapurski točak

Visina 5-6 metara na drvetu je jedna stvar ali 165 metara u vazduhu…! Da, to je najveći točak –vidikovac na svetu, visine kao prosečna zgrada od 42 sprata. Sa bezbedne daljinemonitora na lap topu izgleda fantastično,pitamo se samo da li su i cene tako visoke.

7. Zvezdani toranj, Tajvan

Još jedan uzvišen restoran pre nego što siđemo na zemlju. Ovaj se nalazi u Tajpeju, Tajvan, i to baš na vrhu ovog tornja koji je u stvari dimnjak fabrike za spaljivanje otpada u obliku dimnjaka

(old_image)

8. Stena, Zanzibar

Kada je oseka do ovog restorana možete doći peške ali čim naiđe plima, treba vam čamac.

Pogledajte još