INTERVENCIJA OPASNA PO ŽIVOT, ISHOD NEIZVESTAN: Boki 13 operisan u Skoplju

Bojan Jovanovski - Boki 13 nalazi se na operaciji u bolnici "Sveti Naum Ohridski Skoplje", navodi "Makfaks". Jutros je odveden u operacionu salu, gde bi trebalo da bude operisan. Advokat Bokija 13, Vladimir Tufegdžić, potvrdio je ovu informaciju i ističe da je reč o složenoj intervenciji koja je rizična i opasna po život.

- Nakon obavljenih svih lekarskih pregleda, danas u Univerzitetskoj klinici za hirurške bolesti Sveti Naum Ohridski Skoplje, Bojanu Jovanovskom obavlja se hirurška intervencija od strane tima od više specijalista - hirurga. Reč je o izuzetno složenoj hirurškoj intervenciji koja je veoma rizična i opasna po život, na čije su posledice više puta pismeno ukazivali lekari specijalisti u okruženju - kaže za "Makfaks" advokat Tufegdžić.

Da će do operacije doći još mesecima nagovestili su Jovanovski i njegov pravni tim. Zahtevali su human tretman i uvažavanje mišljenja lekara iz bolnice "Sveti Naum Ohridski Skoplje" koji su prepisali terapiju i rekli da se stanje ne može izlečiti u zatvorskim uslovima. Advokat Tufegdžić je istakao da je operacija mogla da se izbegne da su nadležni organi, odnosno Krivični sud i Uprava za izvršenje sankcija pravilno postupili.

Upitan o očekivanom ishodu i koliko će operacija trajati, advokat ističe:

- Zbog složenosti, karaktera i ozbiljnosti celokupne situacije, u ovom trenutku ne mogu da vam dam više informacija.

Izvor: Kurir.rs/Makfaks
Foto: boki13official/Instagram

Pogledajte još