POSLUŠAJTE SVOJE TELO: Šta bi žene trebalo da urade odmah nakon seksa?

Seks je individualna i vrlo intimna stvar. Iako svi imamo različite potrebe, nakon tog intimnog čina sve bi žene trebalo da naprave jednu stvar.

Seks je čin tokom kog telo prolazi kroz brojne promene. Iako svako od nas ima različite želje i potrebe, telo kod gotovo svih reaguje na vrlo sličan način.

Jedna od tih reakcija je i potreba za mokrenjem nakon seksa. Ona kod nekih može da bude vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih žena pojavi nakon nekoliko minuta. Tu potrebu nikako ne bi trebalo da ignorišemo.

Zašto nam se mokri nakon seksa?

Naše je telo vrlo složena "mašina" čija je uloga da nas maksimalno zaštiti od potencijalnih opasnosti koje vrebaju u našoj okolini. Jedna od tih opasnosti krije se u bakterijama.

Naime, tokom seksualnog odnosa telo je izloženo brojnim bakterijama koje se mogu "sakriti" na mestima na kojima ih nikako ne želimo.

Dr Neven Kapun, specijalista urologije, objašnjava kako je upala bešike direktno povezana sa seksualnim odnosom.

- Tokom seksualnog odnosa bakterije se kroz mokraćnu cev šire prema bešici, što kod žena može da dovede do akutne upale urinarnog trakta. Uriniranjem nakon seksa zapravo 'čistimo', odnosno ispiramo urinarni kanal od bakterija - ističe Kapun.

Upravo zbog toga, ako osetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon seksa, odložite maženje za nekoliko minuta i poslušajte svoje telo.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još