Srbija pobedila Italiju na startu EP

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Miloš Teodosić sa 15 poena i osam asistencija, dok je Milenko Tepić takođe postigao 15 poena, uz četiri asistencije. Milan Mačvan završio je meč sa 14 poena i osam skokova.

Italijane je predvodio Andrea Barnjani sa 22 poena i devet skokova, a sledio ga je Danilo Galinari sa 15 poena.

"Orlovi" su današnji meč počeli nešto sporije, a kada su u drugoj četvrtini stekli prednost, nisu je ispuštali do kraja meča.

Srbija je uglavnom ubedljivo vodila, osim kada je Italija u trećoj četvrtini uz pomoć zonske odbrane i raspoloženog Barnjanija uspela da priđe na četiri poena zaostatka.

"Azuri" su dobro počeli i poveli sa 7:0, a Srbija nije uspela da organizuje napad kako treba, ispustivši četiri prilike da postigne koš, što je trajalo više od tri minuta.

Prve poene za Srbiju na EP u Litvaniji postigao je Tepić, kada je dao trojku, a nešto kasnije učinio je to i Teodosić za 6:9. Italijani su koristili loš šut "orlova" i preko Marka Belinelija i Galinarija postizali poene.

Italija je imala najviše osam poena prednosti, u dva navrata, a drugi put na kraju četvrtine, 10:18. Kapiten Nenad Krstić postigao je koš za i tako postao tek treći igrač koji je u prvih 10 minuta postizao poene.

POGLEDAJ VIDEO: Kešelj zakucao Italijane

Slično je počela i druga deonica, ali tada su u tim Srbije ušli Stefan Marković i Mačvan i inicirali seriju od 9:0, kojom je Srbija sredinom četvrtine konačno i povela, 23:22. Italija je na kratko vratila prednost posle trojke Marka Mordentea, ali su Mačvan i Kosta Perović povratili prednost koju su držali do kraja meča.

(old_image)

Srbija je na poluvreme otišla sa šest poena prednosti, 35:29, ali je zato furiozno počela drugi deo meča. Posle jednog koša Galinarija, Tepić je postigao novu trojku i pokrenuo seriju Srbije od 17:3, za 18 poena prednosti 52:34.

Selektor Italije Simone Pjaniđani odlučio se tada za zonsku odbranu, koja je "azurima" donela nekoliko brzih poena iz kontranapada, a onda je Barnjani nezaustavljivo pokrenuo seriju Italije od takođe 17:3, kojom su došli do četiri poena zaostatka, 55:51.

Srbija je u poslednjih 10 minuta ušla sa četiri poena prednosti, 57:53, a onda je četvrtu četvrtinu posle koša Italije počela serijom 16:2, za 71:53 pet i po minuta pre kraja.

POGLEDAJ VIDEO: Orlovi preko Azura do prve pobede

Italija je do kraja uspela samo da ublaži prednost i stigne do 80:68.

Srbija: Teodosić 15, Tepić 15, Rašić 5, Paunić, Bjelica 3, Marković 2, Savanović 5, Kešelj 7, Krstić 8, Perović 6, Marjanović, Mačvan 14.

Italija: Maestranci, Karaeto 2, Manćineli 8, Barnjani 22, Galinari 15, Mordente 3, Ćinćarini, Belineli 9, Kuzin 2, Da Tome, Renci, Haket 7.

Srbija sutra od 14.15 igra protiv Letonije meč drugog kola Grupe B.

ŠAULEJ, (Beta)

Pogledajte još