Morali smo da pobedimo, ali smo loše počeli

ŠAULEJ, 31. avgusta 2011. (Beta) - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da je njegov tim imao imperativ pobede nad Italijom na Evropskom prvenstvu, ali je utakmicu počeo loše.

"Rekao sam igračima da je ovo utakmica koju moramo da dobijemo zbog sledećih mečeva u grupi, sledeće grupe i nastavka takmičenja. Moramo, medjutim, da budemo iskreni: nervozno i odsutno smo počeli, sa jako mnogo grešaka, iako smo počeli sa možda najiskusnijom postavom", rekao je Ivković novinarima u Šauleju.

Srbija je pobedila Italiju sa 80:68 u prvom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

"Odigrali smo timski, rastrčali se, a to je ono o čemu smo pričali pred utakmicu, da nemamo mnogo šanse u 'set igri'. Čim smo se rastrčali i počeli da radimo na terenu, zaigrali smo svoju igru", rekao je Ivković.

Ivković je novinarima odgovorio da u timu Srbije ne postoji "startnih pet". "U našoj reprezentaciji ne postoji startnih pet, to je institucija iz NBA lige. Imali smo, medjutim, srećnu okolnost da imamo igrače sa klupe, koji su ušli spremni i napravili preokret", rekao je Ivković.

Selektor je zamerio košarkašima što su igrali isuviše promenljivo i što su se opustili posle velike prednosti. "Igrali smo suviše 'toplo-hladno', a sa 17 poena prednosti smo vrlo

..

Pogledajte još