Dodeljeno 20 nagrada za proslavu 7. rođendana Diplomacy & Commerce magazina

U prelepom ambijentu Narodnog muzeja u Beogradu proslavljen je 7. rođendan Diplomacy & Commerce magazina pred mnogobrojnim gostima i prijateljima redakcije. Kao poseban segment proslave dodeljeno je dvadeset Diplomacy & Commerce nagrada za 2023. godinu pojedincima, kompanijama i institucijama koje su dale izvanredan doprinos ekonomskom, društvenom i humanitarnom razvoju Srbije.

- Misija magazina 'Diplomacy & Commerce' je da bude mesto dijaloga različitih stavova, kao Dardaneli, mesto susreta Istoka i Zapada, politike, ekonomije, bankarstva, diplomatije i umetnosti. Verujemo da je važan i dijalog u našem regionu, zato večeras neki od laureata dolaze i iz susednih država. Zadovoljstvo nam je i da najavimo skori izlazak Diplomacy & Commerce Montenegro, crnogorskog izdanja magazina. Hvala svima koji već 7 godina učestvuju u kreiranju ovog magazina - rekao je Robert Čoban, predsednik Color Press Group i izdavač magazina Diplomacy & Commerce.

- Mislim da u Srbiji treba svi da budemo ponosni na ovaj časopis, što ga imamo, što na jedan ozbiljan i kvalitetan način obrađuje sve teme iz oblasti politike, ekonomskog života i naravno diplomatije i tako da imamo celovitu sliku o njihovim aktivnostima i kroz njihovu kulturu, kuhinju upoznajemo države sa kojima Srbija neguje prijateljske odnose - istakao je Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

O dobitnicima nagrada odlučivao je eminentni Žiri u sastavu: Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije; Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine; Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost; Tijana Palkovljević Bugarski, direktorka Galerije Matice srpske; Nenad Milić, izvršni direktor IAB Srbija; Biljana Stepanović, "Nova ekonomija"; Nada Filipović, Udruženje pivara Srbije, Danijela Popović-Jurić, Red Communications.

Od ove godine uvedena je i praksa da laureati iz ranijih godina uručuju nagrade ovogodišnjim dobitnicima.

Na svečanoj cereminiji dodeljene su sledeće nagrade:

Diplomacy & Commerce nagrada za najbolju društveno-odgovornu kampanju dodeljena je kompaniji NIS, za program "Zejednici zajedno – da se nove nade rode". Nagradu je primio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS. Dobitniku je nagrada bila uručena od strane Roberta Jenovaia, izvršnog direktora kompanije Nelt Srbija.

Diplomacy & Commerce nagrada za podršku insitucijama kulture i umetnicima dodeljena je Raiffeisen Banci za pokroviteljstvo izložbe Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Biljana Jotić, direktorka Muzeja primenjene umetnosti, prilikom ceremonije uručila je nagradu Zoranu Petroviću, predsednik izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Diplomacy & Commerce nagrada za humanitarne aktivnosti dodeljena je Olimpijskom centru Jahorina za projekat "Hiljadu skija za našu decu". Nagradu je uručila Svetlana Glumac, D&C laureat iz 2017. godine, dok je ispred OC Jahorina nagradu primila Sanja Ćeremidžić.

Diplomacy & Commerce nagrada za projekte iz oblasti "zelene ekonomije i održivog razvoja" dodeljena je kompaniji Green Energy 360 za projekat izgradnje najveće krovne solarne elektrane na Balkanu. U ime kompanije nagradu je primio direktor Vladan Komatović, a nagradu je uručila Tamara Veselinović iz kompanije MK Group, laureat D&C Awards iz 2022. godine.

Diplomacy & Commerce nagrada za unapređenje poslovanja dodeljena je kompaniji "Srbija voz" za uspešno obnavljanje linije Beograd-Novi Sad u 2022. godini i povratak poverenja u železnički saobraćaj. U ime "Srbija voza" nagradu je primio generalni direktor Ivan Bulajić, dok je istu uručio Miloš Dukić, iz Telekoma Srbije.

Diplomacy & Commerce nagrada za digitalnu transformaciju dodeljena je kompaniji Ada Mall za projekat Loyalty aplikacije i samoskeniranja računa. Ispred GTC Srbije nagradu je primila Danijela Vasić, a uručila ju je Milica Begenišić iz Yettel-a, laureat D&C Awards za 2017. godinu.

Diplomacy & Commerce nagrada za unapređenje uslova poslovanja i privrednog ambijenta dodeljena je Tatjani Matić ispred Fonda za razvoj Republike Srbije. Nagradu je uručila Tijana Koprivica iz Delta Holdinga, ujedno i laureat D&C Awards iz 2019. godine.

Diplomacy & Commerce nagrada za unapređenje bilateralne saradnje dodeljena je Turističkoj organizaciji Inđije za projekat "Srpska Kapadokija". Nagradu je primio Milan Bogojević, direktor TO Inđije, dok su nagradu uručile Katarina Pribićević i Radojka Bošković ispred agencije McCann Beograd. Dodeli nagrade prisustvovao je i Njegova ekselenacija Hamy Askoj, ambasador Republike Turske u Srbiji koji je doprineo realizaciji nagrađenog projekta i uspešnoj saradnji između Kapadokije i Inđije.

Diplomacy & Commerce nagrada za doprinos razvoju lokalne samouprave i zajednice dodeljena je Vinariji Zvonko Bogdan, za podršku projektima razvoja lokalne zajednice u Subotici. U ime vinarije nagradu je primila Dragana Vasiljević, a uručio je je Nenad Milić, izvršni direktor IAB Srbija i član ovogodišnjeg Žirija za dodelu nagrada.

Diplomacy & Commerce nagrada za doprinos razvoju civilnog društva otišla je u ruke kompanije Mozzart za akciju "Sto bunara za zajednicu" realizovan u Keniji. U ime kompanije nagradu je primila Jelena Zrnzević, dok joj je nagradu uručila Biljana Bobić Subin iz kompanije Heineken Srbija.

Diplomacy & Commerce nagrada za najbolje odnose sa medijima u kategoriji institucija dodeljena je Olimpijskom komitetu Srbije. Nagradu je primio Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS-a. Nagradu je dobitniku uručila Milica Milanović iz kompanije Nestle, laureata D&C Awards za 2022. godinu.

Diplomacy & Commerce nagrada za najbolje odnose sa medijima u kategoriji kompanija dodeljena je kompaniji Air Serbia, za komunikaciju sa putnicima i medijima tokom krize avio-saobraćaja leta 2022. godine. Nagradu je primio Arsen Rudan, direktor korporativnih komunikacija Air Serbia, dok je nagrada dobitniku uručena od strane Aleksandre Kosanović, iz Erste bank, laureata D&C Awards za 2022. godinu.

Diplomacy & Commerce nagrada za najbolje odnose sa medijima u kategoriji ambasada dodeljena je ambasadi Velike Britanije. U ime ambasade nagradu je primio William Hopkinson, šef Političkog odeljenja, dok mu je nagradu uručila Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost i član ovogodišnjeg Žirija za dodelu nagrada.

Diplomacy & Commerce nagrada za promociju društvenog aktivizma dodeljena je Fondaciji Ana i Vlade Divac. U ime Fondacije nagradu je primila Ana Divac, a uručio ju je Mirko Janketić, direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Diplomacy & Commerce nagrada za najprofesionalniju ličnost u medijima otišla je u ruke Gorislava Papića, voditelja RTS-a. Nagradu je uručila Marija Matić, iz kompanije Direct Media United Solutions, laureat D&C Award iz 2017. godine.

Specialna nagrada Diplomacy & Commerce magazina za najuspešnijeg poslovnog čoveka u inostranstvu poreklom iz Srbije dodeljena je Blagoju Antiću, vlasniku kompanije DHG Holding AG. Nagradu je uručio Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine i član ovogodišnjeg Žirija za dodelu nagrada.

.

Specijalna nagrada Diplomacy & Commerce magazina za očuvanje životne sredine dodeljena je kompaniji AstraZeneca. Nagradu je primio Dejan Lakovski, regionalni direktor Balkan Klastera AstraZeneke. Nagradu je dobitniku uručila Nada Filipović iz Udruženja pivara Srbija, ujedno i članica Žirija za dodelu ovogodišnjih nagrada.

Specijalna nagrada magazina Diplomacy & Commerce za partnerstvo za progres dodeljena je kompaniji Heineken Srbija, za kampanju "Kada ide tura ne ide gas" koja je realizovana u saradnji Heinekena i Auto-moto saveza Srbije. Nagradu je primio Dragan Lupšić, direktor korporativnih poslova, Heineken Srbija, dok je nagradu uručila Milena Trajković iz Generali osiguranja.

Specijalna nagrada Diplomacy & Commerce magazina za regionalnu saradnju i razumevanje dodeljena je organizaciji Sportske igre mladih. Nagradu je primio Zdravko Marić, regionalni predsednik organizacije Sportske igre mladih, dok je istu uručila Jelena Trninić iz kompanije Coca-Cola, ujedno i D&C Awards laureat 2017, 2019. i 2022. godine.

Specijalna nagrada Diplomacy & Commerce magazina za životno delo u oblasti filantropije dodeljena je Kneginji Jelisaveti Karađorđević, koju je dodelio Robert Čoban, predsednik kompanije Color Press Group.

Događaj su podržale kompanije Telekom Srbija, Coca Cola, AstraZeneca, Heineken Srbija i Generali osiguranje.

Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još