Lagana dnevna šminka za letnje dane

Ležerna dnevna šminka pre svega podrazumeva nežne i diskretne boje, mada to nije pravilo. Ako želite da istaknete neki deo lica možete da nanesete i neku jaču nijansu, samo je važno da je uskladite sa ostatkom šminke.

Za podlogu birajte lagani tečni puder koji će izgledati prirodno, ali i prikriti nedostatke i izjednačiti ten. Preko tečnog pudera, da biste suzbili sjaj, možete da nanesete i malo pudera u prahu. Senke za oči neka budu u pastelnim i svetlucavim tonovima – boji peska, breskve, bež, korala.., koje će vam otvoriti i osvežiti pogled. Ove nijanse možete kombinovati i sa bakarnim, zlatnim ili srebrnim.

Na jagodice stavite rumenilo u nežno ružičastoj nijansi ili nijansi kajsije. Na usne možete naneti jači ruž ukoliko želite da ih istaknete, ali ako ste akcenat više stavili na oči, onda će biti dovoljno da stavite sjaj ili karmin u prirodnoj boji usana.

Uz celokupan mejkap obavezno uskladite i obrve. Pre svega, važno je da su dobro oblikovane. Ako su nemirne, ukrotite ih lakom za kosu. Možete ih naglasiti olovkom koja treba da bude za nijansu tamnija od obrva, samo vodite računa da ne preterate, jer sa agresivnim obrvama možete celokupan izgled učiniti previše napadnim.