Predsednica očekuje predloge zakona

BEOGRAD, 1. septembra 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović rekla je da ima najavu da bi Vlada Srbije već u četvrtak mogla parlamentu da uputi predloge zakona o javnoj svojini ili o restituciji, čije je usvajanje jedan od uslova na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

"Očekujem da bi Vlada Srbije u četvrtak mogla da nam dostavi nešto od toga. Treba sačekati sednicu vlade, videti koji će to biti predlozi i tek onda napraviti plan rada", kazala je Djukić Dejanović agenciji Beta.

Na pitanje kada će zakazati vanrednu sednicu, predsednica parlamenta je rekla da još nema zahteva za vanrednu sednicu, ali da očekuje da će parlament u roku od 15 do 20 dana po dobijanju tih predloga zakona zasedati.

Djukić Dejanović je navela da zakone o javnoj svojini i o restituciji parlament neće razmatrati po hitnom postupku kako bi poslanici imali vremena da se upoznaju sa tim predlozima, a odbori da ih razmotre.

Kako je navela, na vanrednoj sednici u septembru na dnevnom redu bi trebalo da se nadju i važni zakoni o krivičnom i gradjanskom postupku. Djukić Dejanović je kazala da u proceduri od ranije ima malo predloženih zakona koje bi, navela je, parlament mogao da razmatra u periodu redovnog zasedanja koje počinje u oktobru.

..

Pogledajte još