JEDNOSTAVNO I LAKO: Pet trikova za skidanje suvišnih kilograma

Proces mršavljenja ume da bude veoma dug i mukotrpan, dok često zahteva gladovanje i restriktivne mere koje mogu doneti više štete nego koristi. Prema savetima Francuskinja, koje uvek izgledaju vitko i zanosno, umerenost je ključ uspeha.

Osim toga, nije zgoreg pridržavati se malih trikova koji če se isplatiti na duže staze, odnosno koji mogu učiniti da uvek izgledamo lepo i da imamo kontrolu nad kilogramima.

1. Njuškajte voće

Veruje se da ako s vremena na vreme njuškate bananu, jabuku ili peprmint, ređe osećate glad. Jedno istraživanje, sprovedeno na 3.000 volontera, pokazalo je da su oni koji su dobili zadatak da njuše voće, manje osećali glad. Tako su i lakše gubili kilograme. Trik je u tom da prevarite mozak, koji "misli" da vi ustvari jedete, a ne samo njuškate, piše "Lifepressmagazin.com".

2. Ogledalo

Okačite ogledalo preko puta mesta na kojem sedite kada jedete. Jedna studija je pokazala da jedenje pred ogledalom smanjuje želju za hranom i da ljudi na taj način pojedu trećinu manje nego inače. Najverovatnije je da ogledalo deluje kao podsetnik – tera vas da mislite na svoj cilj.

3. Plavo

Da li ste primetili da ćete u retko kom restoranu videti plavu boju kao dominantnu? Verovali ili ne, plava boja je pravi ubica apetita. Zato, ako želite da "istopite" kilograme, služite hranu u plavim tanjirima, oblačite plavu odeću dok jedete, stavite plavo cveće na sto. Ali, s druge strane, izbegavajte crvenu, žutu i narandžastu, jer imaju suprotan efekat.

4. Fotografišite

Mnogima nije bilo jasno zašto je postalo tako popularno fotografisanje hrane i postavljanje slika na društvene mreže putem Instagrama. Sada to možda i ima nekog smisla. Naime, ako redovno fotografišete obroke i pregledate te slike, ozbiljnije ćete pristupati odabiru hrane, biraćete zdravije i manje obroke.

5. Vežite se

Ovo nije neki fetiš ili nastranost, iako može tako zvučati na prvu. Ovo je trik koji upražnjavaju Francuskinje. Naime, kada idu na ručak ili večeru one vežu vrpcu oko stomaka, ispod odeće, da bi pazile na stomak i da bi ih podsećala na to da se bolje suzdržavaju od primamljivih poslastica.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još