BUDITE U TRENDU: Cvetni dezeni hit su i ovog proleća

U modi takođe postoje godišnja doba, a sada je pravo vreme za prolećnu kolekciju.

Pored cveća u bašti, dobro je osvrnuti se na cveće u ormanima i polako početi sa predstavljanjem naše lične kolekcije za ovo šareno doba. Cvetne šare, čini se, nikada nisu napuštale modne trendove, samo su se menjale veličine cvetića na veselim suknjama, haljinama, bluzama ili možda čitavim kompletima.

Cvetni dezeni već su zauzeli svoje mesto ovog proleća i sigurno će vas inspirisati da se nešto slično zašareni i na vama.

Duga haljina, kratki rukavi

Ovakve haljine su savršen izbor za dnevne stajlinge. Jedna od prednosti ovih haljina je ta što se ne moraju mnogo kombinovati, već su same po sebi zanimljive, upečatljive i obavljaju odličan samostalan posao. Dakle, na vama je frizura i šminka, sve ostalo je dužnost jedne predivne i duge cvetne haljine.

Dolaze u raznim varijantama, ali su blage boje uvek siguran izbor, kao što je slučaj sa Karli Klos, poznatom manekenkom koja zna kako da ponese "nežna poput cveta" stajling.

Kratka haljina, dugi rukavi

Kraća haljina u kombinaciji sa dugim rukavima poseuduje posebnu lepotu. Ovakva haljina ima veoma romantičan karakter, te je samim tim uvek odličan izbor za dnevni sastanak. Haljina koja po sebi ima cvetove čini vas pristupačnijim i vedrijim, tako da ćete sigurno ostaviti dobar utisak gde god da se pojavite.

Možete je kombinovati sa patikama, ali i sa štikalama, a kao dokaz da vi nosite haljinu, a ne ona vas, upravo je šminka. Sa šminkom ne treba preterivati kada imate ovako upečatljivu kombinaciju na sebi, ali blago našminkane oči i dobar karmin jačih nijansi, idealno će se uklopiti u proleće koje ćete predstavljati.

Diskretan dezen

Nežna i takođe romantična haljina sa sitnim cvetovima već uveliko osvaja ormane i nestrpljivo čeka svoj red. Izgleda veoma bajkovito i ženstveno, ali je definitivno namenjena za dane koji ne obuhvataju neka posebna slavlja.

Ono što je glavno kod nje jeste kroj. Lepršava suknja u kombinaciji sa uskim gornjim delom haljine daje predivnu nežnu siluetu. Dekolte je uvek ravan, ali napravljen tračicama koje se vezuju u predelu grudi, kojima je ostavljen širi prostor i nabor. Taj detalj je upravo onaj koji nas vraća u sredovečnu modu, koju su praktikovale žene iz nižih slojeva. Najčešće kratki "puf" rukavi odličan su dodatak ovakvoj haljinici kojoj sledi popularnost i ove godine.

Naravno, postoje razni modeli koje krasi cvetni desen. Jednu tamnu i lepršavu haljinu bez leđa mogu ukrasiti sitni cvetovi po njoj.

Dakle, svaka haljina sa svojom "baštom na sebi" pronađe onu pravu damu koja će je nositi.

Izvor: Ona.telegraf.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još