POVEĆAJTE LIBIDO: Osam najboljih prirodnih afrodizijaka za žene

Stres je često zaslužan za smanjen libido kod žena – dovodi do neuravnoteženih hormona, što sprečava ovulaciju i zaustavlja prirodni skok libida. Verovatno biste ponekad volele da postoji jednostavan afrodizijak koji će brzo popraviti vaš libido i povećati želju za seksom.

Ženska seksualnost je složena, ali to ne znači da je izgubljeni libido zauvek nestao. Samo je potrebno malo više vremena i brige da se vrati. Morate pravilno hraniti svoje telo za hormonsku ravnotežu i sočnu ovulaciju, ali takođe morate hraniti svoju dušu kako biste se osećali ne samo seksualno, već poželjno na svaki način.

Ukoliko često osećate da je vaš libido na najnižem mogućem nivou ne brinite. Istina je da niste sami jer prema studiji od jedne do četiri žene izjavila je da ima slabu seksualnu želju i nedostatak uzbuđenja. Kako bi se vaša seksualna želja povećala, postoje namirnice koje vam mogu pomoći. Isprobajte ih i na prirodan način povećajte temperaturu u vašoj spavaćoj sobi. Partner će vam biti zahvalan!

Šafran

Veruje se da je ova biljka moćan alat u borbi za bolji libido jer se sastoji od supstanci kao što su hormoni koji stimulišu ženske erogene zone. Šafran savršeno uklanja fizički i mentalni zamor, ali budite oprezni sa prekomernom upotrebom začina - možete dobiti nekontrolisani napad smeha.

Đumbir

Volite li kafu sa đumbirom? Ovaj začin pomaže da se poveća osetljivost erogenih zona i kod muškaraca i žena.

Vanila

Vanila je u stanju da izazove efekat euforije, osećaj snage i seksualne želje, savršeno utiče na nervni sistem, koji je toliko neophodan za stimulisanje ženskog uzbuđenja.

Cimet

Ovaj popularni začin je u stanju ne samo da stimuliše cirkulaciju krvi, već može i da poveća temperaturu. Ali glavna stvar je da ne preterate, kao i sa mnogim drugim afrodizijacima, jer preterana upotreba poboljšava peristaltiku, što može dovesti do neprijatnog nadimanja ili dijareje.

Aleva paprika

Aleva paprika je tradicionalni začin za one koji žele da izgube težinu, ali u isto vreme ima vasodilatori efekat i stimuliše libido. Ljuta paprika može povećati protok krvi do genitalnih organa, čime postaju osetljiviji.

Pripremite sami eliksir za bolji libido

Najjednostavnije rešenje je da pripremite delotvoran afrodizijak u svom domu koji je jednostavan za korišćenje i vrlo efikasan. Dovoljno je da pomešate bilje verbene, majčinu dušicu, nanu, žalfiju i celer. Neka odstoji pola sata, a zatim uzimajte po jednu kašiku dva puta dnevno. To će potrajati samo nekoliko nedelja, a vi ćete se postepeno vratiti u formu i imaćete normalan seksualni život. Sve ove biljke pojedinačno se ne smatraju afrodizijacima, ali skup biljaka ima kompleksan uticaj na proces cirkulacije karličnih organa, opuštanje nervnog sistema i povećanja osetljivosti.

Afrodizijaci u spavaćoj sobi

U spavaćoj sobi možete koristiti eterična ulja, koja će vas opustiti, probuditi želju i zadovoljstvo. Takva ulja ili sprejevi se mogu lako kupiti u apoteci, a afrodizijaci ovog tipa su poznati već hiljadama godina, tako da nemojte se plašiti da ih koristite, jer je kvalitet dokazan! Preporučujemo ulje geranijuma, kedra, đumbira, kleke i jele. Koristite ove darove prirode, a zatim pretvorite vaš seksualni život u nešto izvanredno i odlično.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još