Srbi ne vole homoseksualce

Zajednički zaključak istraživanja Gej strejt alijanse i Centra za slobodne izbore i demokratiju je da 70 odsto ispitanika u Srbiji veruje da je homoseksualnost bolest, a da i nadležne institucije nisu spremne da zaštite prava homoseksualaca.

Istraživanje pokazuje da je homoseksualnost kao pojava jedino prihvatljiva ako ostaje u domenu privatnog, a da je svako javno istupanje homoseksualnih osoba za građane Srbije neprihvatljivo.

Jedino socijalno prihvatljivo jeste da su homoseksualci naši sugrađani i sunarodnici, a bilo koji oblik intenzivnije socijalne interakcije mnogo je manje prihvatljiv.

Predsednik DSA Boris Milićević ocenio je da je Srbija konzervativno i konformističko društvo, koje nije spremno da prihvati homoseksualne, biseksualne i transseksualne osobe.

- Najbitinije institucije na koje se mora vršiti pritisak kako bi se poboljšao položaj homoseksualnih, biseksualnih i transseksualnih osoba su parlament, vlada, ministarstva pravde, prosvete, rada i socijalnih pitanja, kao i ministarstvo zdravlja i unutrašnjih poslova - zaključio je Milićević. 

(FoNet)

Pogledajte još