Veliki uskršnji karneval - najlepši poklon za najmlađe

Ove godine na čak tri lokacije – Tašmajdanski park, Zemunski kej i plato kod Kalenić pijace.

U saradnji sa tri gradske opštine - Palilula, Zemun i Vračar, a u organizaciji Udruženja Kultur Šok, biće održan šesti Veliki uskšnji karneval. Manifestacija će se održati predstojećeg vikenda, 15. i 16. aprila, na tri atraktivne gradske lokacije, a ulaz za sve posetioce biće besplatan!

Festival će se održati, sada već tradicionano u parku Tašmajdan, ali i na još dve sjajne festivalske lokacije. U pitanju je Zemunski kej (kod Venecije) i plato kod Kalenić pijace (ugao Kursuline i Krunske ulice). Na sve tri lokacije biće organizovan dvodnevni festival sa bogatim sadržajem, a posetioci će biti u prilici da uživaju u celodnevnom programu namenjenom celoj porodici. Radno vreme festivala je od 11.00 do 19.00 časova.

Veliki uskršnji karneval će i ove godine obeležiti mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnim festivalskim binama gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, dečje predstave i razni performansi, ali i na celom festivalskom prostoru na kojem će karnevalsku atmosferu dočarati perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, maskote omiljenih dečjih junaka kao i različite celodnevne kreativne radionice.

Manifestacija ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja društvene odgovornosti kod najmlađih, ali pre svega, akcenat je na razvijanju osećaja solidarnosti i važnosti dobročinstva.

Zato je u saradnji sa svim osnovnim školama sa teritorije Gradske opštine Palilula, ali i školama sa Gradske opštine Vračar, i ove godine pokrenuta velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda, pa će se tako mališani i ove godine takmičiti u okviru takmičarske discipline "izbor za najlepše oslikano jaje" i "izbor za najlepše ukrašenu uskršnju korpu". Ovom akcijom osnovci, sada već tradicionalno, pomažu nekim od socijalno ugroženih đaka iz školske klupe kojima je pomoć neophodna.

Radovi osnovaca koji budu najkreativniji biće izloženi na samom karnevalu, gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog malog umetničkog dela i time potpomognu celu akciju. Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe, fondu kom pobednik bude namenio sredstva.

Velikom uskršnjem karnevalu se ove godine pridružio i UNICEF čiji će predstavnici na festivalu informisati posetioce o programima koji se sprovode za decu u Srbiji, a roditelji će imati prilike da kroz brošure o razvoju dece dobiju više informacija o platformama i pomoći koju mogu da ostvare kao roditelji. Posetioci koji budu zainteresovani da se pridruže borbi UNICEF-a za svako dete u Srbiji, imaće priliku da se priključe Klubu Prijatelja UNICEF-a i da svojim donacijama daju doprinos boljoj budućnosti dece u Srbiji. Najmlađi će u okviru UNICEF-ovog štanda moći da učestvuju u kreativnoj radionici.

U duhu praznika, i ove godine će na karnevalu biti održano takmičenje u tucanju jajima na koje se mogu prijaviti svi zainteresovani na licu mesta, kao i simpatično takmičenje u puzanju beba u kojoj će najbrže i najsnalažljivije osvojiti vredne nagrade.

Za više informacija zapratite Instagram i Fejsbuk nalog manifestacije.

Izvor: Promo
Foto: Ivan Miladinović - Live Production

Pogledajte još