TRI JAKA RAZLOGA: Zašto žene padaju na maljave muškarce?

Maljave muške grudi češće možete sresti među visoko obrazovanim pojedincima u opštoj populaciji. Takvi muškarci imaju veći seksualni nagon, duže žive, samouvereniji su...

Postoje tri naučna razloga zašto dlakavi muškarci privlače žene. Bez obzira da li volite dlakave muškarce ili ne, pokazalo se da ih mnoge žene više vole, posebno muškarce sa dlakama na licu.

Zašto dlakavi muškarci privlače više žena?

Kad vide muškarca sa dlakama na licu, mnoge dame pomisle da je to "pravi" čovek za njih, da će se pobrinuti za njih, a nadaju se i da će ispeći nešto na roštilju... Za to mogu zahvaliti nauci.

Pročitajte 3 naučna razloga zašto dlakavi muškarci privlače žene:

1. Imaju viši nivo testosterona

Kada muškarci imaju viši nivo testosterona, verovatnije je da će imati veći seksualni nagon, duže će živeti, samouvereniji su i pošteniji, pa imaju više energije i optimizma. Sve ovo su stvari koje žene žele da saznaju o muškarcu na prvom dejtu.

2. Inteligentni su

Dr Aikarakudi Alias, psihijatar koji je radio na odnosu između dlakavosti tela i inteligencije, kaže da se dlakava prsa češće nalaze među lekarima, kao i među visoko obrazovanim osobama u opštoj populaciji.

3. Zdraviji su

Dlakavi muškarci lakše otkrivaju parazite u svom telu. U studiji koju je sproveo istraživač Majkl Siva-Džoti, otkrili su da će se gladne "bube" na obrijanim rukama verovatno hraniti, u poređenju s onima na neobrijanoj ruci, budući da dlake usporavaju i upozoravaju žrtvu. Žene mogu da percipiraju kosu kao pokazatelj zdravlja "bez parazita".

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još