"Veliki uskršnji karneval" - epicentar dobre zabave

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, a u saradnji sa tri gradske opštine - Palilula, Zemun i Vračar, ovog vikenda održaće se tradicionalni šesti Veliki uskršnji karneval. Festival će se održati u parku Tašmajdan, na Zemunskom keju (kod Venecije) i na platou kod Kalenić pijace, 15. i 16. aprila od 11.00 do 19.00 časova, a ulaz za sve posetioce biće besplatan.

Kreativne radionice, pozorišne predstave, muzički i plesni nastupi, ali i kostimirani junaci, perkusionisti, mažoretkinje, klovnovi, štulaši i mađioničari, samo su deo sadržaja koji su organizatori pripremili za najmlađe.

Nedelju će obeležiti tradicionalno takmičenje u tucanju jajima, ali i neodoljiva trka beba u kojoj će naši najmlađi posetioci imati prilike da osvoje pobednički pehar, kao i lepe i vredne nagrade. Prijave su i dalje otvorene, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na licu mesta ili putem Instagram stranice organizatora festivala.

I ove godine pokrenuta je velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda osnovnih škola sa GO Palilula i GO Vračar, a najkreativnija uskršnja jaja i korpe biće izložena na samom karnevalu. Svi posetioci dobre volje, koji budu želeli da podrže ovu akciju osnovaca, moći će prilaganjem proizvoljne donacije da pomognu njihov humani cilj, a to je pomoć nekom od socijalno ugroženih drugara iz školske klupe. Ukupna prikupljena sredstva biće prosleđena školi čije uskršnje jaje i uskršnja korpa budu proglašeni za najlepše na karnevalu.

Program karnevala možete pogledati ispod u galeriji.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još