Ivković: Očekivano teško protiv Izraela

"Očekivao sam tešku utakmicu. Nije bilo lako zustaviti agresivne bekove Izraela i suprotstaviti se njihovoj igri sa dva krilna centra, pogotovo što u većem delu meča nismo imali potrebnu koncentraciju, niti je naša odbrana bila na željenom nivou", rekao je Ivković.

Trofejni stručnjak je istakao da je, ipak, najvažnije da je zabeležena pobeda protiv odličnog protivnika, čiju snagu ne treba procenjivati na osnovu rejtinga, već po dešavanju na terenu i pruženom otporu.

Iako je imao zamerki na igru svojih izabranika, Ivković je pohvalio njihov učinak u poslednjoj četvrtini.

"Sa trenerske strane, bila je ovo utakmica u kojoj je moralo dosta da se radi. Čestitam igračima na svemu što su izdržali, na koncentraciji u finišu meča, mnogo boljoj odbrani i odličnom napadu, jer smo u poslednjoj četvrtini postigli 31 poen", rekao je Ivković.

Iako posle utakmica gotovo nikada ne komentariše učinak pojedinih igrača, Ivković je danas napravio izuzetak i istakao učinak Marka Kešelja, koji je, po oopštim ocenama, bio najzaslužniji što je naš tim u poslednjoj četvrtini napravio preokret.

"Pored toga što je odlično šutirao trojke, Marko je imao možda presudna četiri ofanzivna skoka. Poentirao je u trentucima kad je bilo teško i hvatao lopte u napadu kad nam napad nije funkcionisao kako smo želeli", istakao je Ivković.

POGLEDAJ VIDEO: Srbija pobedila Izrael

Sam Kešelj, koji je postigao pet trojki iz sedam pokušaja, kaže da je na terenu bilo izuzetno teško, jer su Izraelci u većem delu susreta uspevali da nas iznenenade čudnim, kombinovanim odbranama.

"Na kraju smo uspeli da zaigramo kako treba, izregulišemo skok i stignemo do veoma važne pobede. Sada imamo dan odmora da predahnemo i spremimo za dve najvažnije utakmice u prvoj fazi šampionata", rekao je Kešelj.

Prema njegovim rečima, ni naredna utakmica protiv Nemačke neće biti ništa lakša.

"Bićemo spremni da podnesemo 20 poena Dirka Novickog, ali ćemo od početka morati da budemo borbeni i koncentrisani, a ne kao danas da jurimo zaostatak i strepimo za trijumf do samog kraja", rekao je Kešelj.

Duško Savanović je sa 24 poena bio naš najefikasniji igrač na današnjoj utakmici, ali kaže da njegov učinak ne bi značio ništa da ostali igrači nisu dali sve od sebe.

"U košarci ne mora da znači da je onaj ko je dao najviše poena bio najbolji. Svi momci su se borili, skakali, nisu odustajali ni kad je proitvnik imao veliku prednost. Prebrodili smo rezultatsku krizu i mislim da je odlika velikih ekipa da pobeđuju i kad ne igraju dobro", rekao je Savanović.

FoNet

Pogledajte još