MOLILA SAM GA DA ODE KOD LEKARA: Nikolina Pišek o pokojnom suprugu i agoniji kroz koju je prošla nakon njegove smrti

Nikolina Pišek se posle velike porodične tragedije i gubitka supruga Vidoja Ristovića, sa osmogodišnjom ćerkom Sofijom Unom posle deset godina života u Beogradu vratila u Zagreb, jer u srpskoj prestonici više nisu imale gde da žive.

Ispovest Nikoline Pišek o porodičnoj tragediji slama srca, pošto iz porodičnog stana u kome je živela sa suprugom nije mogla da uzme ni ćerkine igračke i ne zna šta da joj odgovori kad je pita ima li još baku i deku.

- Kad mi je suprug preminuo, našle smo se doslovce bez ičeg, na ulici. Nisu nam dozvolili da uzmemo lične stvari, čak ni Sofijine igračke, iz stana u kome smo živele sa Vidojem. Znala sam da od tog trenutka moram da preuzmem stvar u svoje ruke, da se rvem sa životom, pa šta ispadne. Ipak, ni u jednom trenutku nisam pomislila da je izlaza nema. Sofija je u Zagrebu pošla u školu - kaže voditeljka koja je nedavno angažovana na TV Una i dodaje:

- U jednom trenu savršenstvo može da se pretvori u užasno zlo, što mi se i dogodilo. Verovatno je moguće i suprotno, postoje sigurno i takvi slučajevi, ali za njih nisam čula. Moja ćerka i ja smo posle tragedije doživele pakao, bile smo zlostavljane i nezaštićene. Nismo imale nimalo empatije od onih koji bi trebalo da nam budu najbliži. Morala sam da se uhvatim u koštac sa životnim problemima. U takvoj situaciji nisam imala vremena da se bavim svojom psihom i zbog toga sam bila u velikom sukobu sa određenim brojem prijatelja koji su mi okrenuli leđa, jer nisu podržavali moju odluku da se ne bavim sobom.

Nikolina je sa Vidojem imala gotovo filmsku ljubavnu priču, koja je intenzivno počela i bila takva do samo kraja.

- Pamtim ga po divnim stvarima, bio je poseban, drugačiji, mnogo je radio na sebi. Sigurna sam da bi bio i fantastičan otac i tek je trebalo da preuzme najveći deo te očinske uloge, jer očevi u prvim mesecima po rođenju bebe najčešće nisu toliko angažovani kao majke. Zna se koliko su devojčice vezane za očeve i bojim se što moja ćerka više nema nikakvu očinsku figuru.

U danima pre Vidojeve iznenadne smrti ništa nije naslućivalo tragediju.

- Primećivala sam da malo teže diše, ali sam to pripisivala nedostatku kondicije. Molila sam ga da ode na pregled, pre toga je bio nekoliko puta kod kardiologa i svi nalazi su bili uredni. Do tragedije je najverovatnije dovela nezalečena bolest pluća, koja je zahvatila srčani mišić i pretpostavljam da je to posledica kovida. Bio je inače dosta dobrog zdravlja.

Prvih dana posle njegove smrti uz Nikolinu je bila nekolicina bliskih prijatelja.

- Tada se zapravo pokaže ko je ko. Malo ih je ostalo, ali je fantastično što su mi u život ušli i neki drugi ljudi, koji nisu imali nikakvog interesa, niti su me dobro poznavali, ali su bili duboko dirnuti situacijom u kojoj sam se našla. Nažalost, na svoju porodicu nisam mogla previše da se oslonim, pošto mi je tata Ivan preminuo samo šest meseci pre Vidoja, dok se mama Nada letos, od posledica stresa, ozbiljno razbolela.

Izvor: Gloria
Foto: nikolina_pisek/Instagram

Pogledajte još