Film "Lost country" reditelja Vladimira Perišića u zvaničnoj konkurenciji festivala u Kanu

Film "Lost Country" biće premijerno prikazan u okviru takmičarske selekcije "Nedelja kritike" (Semaine de la critique) filmskog festivala u Kanu, koja se održava od 16. do 27. maja. Ovo ostvarenje nastaje u produkciji producentskih kuća Trilema (Srbija), KinoElektron (Francuska) i Kinorama (Hrvatska).

Prikazujući Srbiju 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima, film donosi priču petnaestogodišnjeg Stefana koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova voljena majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti protiv koje ustaju njegovi prijatelji.

Kao i u slučaju njegovog višestruko nagrađivanog ostvarenja – filma "Ordinary People", reditelj Vladimir Perišić je i ovog puta ostvario saradnju sa Alis Vinokur, scenaristkinjom zapaženog filma "Mustang".

Glavne uloge u filmu tumače Jovan Ginić i Jasna Duričić, uz Miodraga Jovanovića, Dušana Valentića, Borisa Isakovića, Lazara Kocića, Anu Simeunović, Mariju Škaričić i Pavla Čemerikića.

Nakon festivalskih prikazivanja, film će se naći u distribuciji MCF MegaCom Filma.

"Lost Country" podržan je na poslednjem konkursu Filmskog centra Srbije, dok mu je podršku pružilo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Vladimir Perišić

Nakon studija književnosti na Paris VII, Vladimir Perišić je diplomirao filmsku režiju na La Femis-u. Njegov diplomski film "Dremano oko" prikazan je u okviru selekcije Kinofondacija na festivalu u Kanu 2003. Prvi igrani film Vladimira Perišića "Ordinary People" (2009) prikazan je u Kanu u okviru selekcije Nedelja kritike. Sa filmom "Our Shadows Will" dao je doprinos kolektivnom filmskom ostvarenju "Mostovi Sarajeva", prikazanom u okviru oficijalne selekcije Kanskog festivala 2014. "Lost Country" je njegov drugi igrani film.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još