Četverac bez kormilara ide na Olimpijske igre

BEOGRAD, 4. septembra 2011. (Beta) – Srpski četverac bez kormilara obezbedio je plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, pošto je u nedelju bio peti u B finalu Svetskog prvenstva u veslanju.

Srpski veslači Miloš Vasić, Radoje Djerić, Miljan Vuković i Goran Jagar trku na Bledu završili su za šest minuta i 18 stotinki.

Prvi su bili reprezentativci Kanade sa vremenom 5:58.55, drugo mesto zauzeli su Novozelandjani (5:58.76), treće Belorusi (5:58.82), a četvrto Italijani (5:59.42). Poslednji su kroz cilj prošli veslači iz Češke (6:02.61), koji nisu uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre.

“Momci su u neverovatnoj trci koja je od početka do kraja obilovala neizvesnošću i u kojoj je razlika izmedju prvog i petog mesta bila zanemarljiva, uspeli da odlično izveslaju. Uspeh ovog čamca ima predznak istorijski, zbog činjenice da je prvi put nastupio na Svetskom prvenstvu i da se radi o jednoj od najmladjih posada na šampionatu”, kazao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Vizu za Olimpijske igre u Londonu prethodno je obezbedio dvojac bez kormilara – Nikola Stojić i Jovan Popović.

..

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.